E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
15 Ekim 2021 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street borsalarında bilanço rallisi devam ediyor. Goldman Sachs ve Charles Schwab’ın beklentileri aşan bilançolarıyla birlikte tüketici tarafından gelen olumlu veriler borsaları yükseltti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,65 yükselişle 35.140,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,46 artışla 4.458,55 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 yükselişle 14.857,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0053 yükselişle %1,570 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Eylül ayı perakende satışlarındaki sürpriz yükselişle ve şirket bilançolarındaki güçlü performansla birlikte özgüven sağladı. Hisse senetleri Perşembe günü yakaladığı güçlü yükselişi bugün de devam ettirme yolunda.

Wall Street endekslerinde S&P 500 ekonomik toparlanmadan faydalan hisse senetlerinin liderliğinde haftalık yükselişini bir adım öteye taşıdı. Aydıra düşük sermayeli şirketlerin yoğunlukta olduğu Russell 2000 Endeksi de ralli yaptı. Buna karşın teknoloji hisselerinin yoğunlukta olduğu Nasdaq Endeksi yükseliş gösterse de diğer endekslerin gerisinde kaldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bilanço rakamlarıyla beklentileri aşan Goldman Sachs’ın hisseleri %1,90 oranında yükseldi. Bilançolarıyla beklentileri aşan bir diğer finans şirketi Charles Schwab’ın hisseleri de güne %2,10’luk yükselişle başladı. ABD’nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa’nın güçlü bilanço paylaşımı, 2016’dan bu yana ilk kez temettü ödemesi ve 500 milyon dolarlık hisse geri alımı haberleriyle birlikte %11,02 oranında yükseldi.

JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi Küresel Stratejisti Hugh Gimbers Bloomberg International’a yaptığı açıklamada, “Ekonomi tüketici göstergeleri, işletme yatırımlarının geri dönüşü ve sağlıklı istihdam piyasası ile destekleniyor. Piyasalarda dolaşan stagflasyon anlatısına katılmıyoruz” ifadelerine yer verdi. Borsa uzmanı ekonomik toparlanmadan faydalanacak değerinin altındaki hisseleri tavsiye etti.

 

Goldman Sachs da karını artırdı

 

Çip krizi üç yıl daha sürebilir

 

Borsalar zirvedeyken yatırım yapılmalı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)