E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Ekim 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri güçlü gelen bilanço rakamları ve olumlu ekonomik veriler eşliğinde yeni güne yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları güçlü bilançoların ardından yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,98 yükselişle 34,713,53 puanda, S&P 500 Endeksi %0,93 artışla 4.404,57 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,09 yükselişle 14.731,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0008 düşüşle %1,538 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Bank of America ve diğer büyük şirketlerden gelen beklenenin üzerindeki bilanço rakamlarının ardından yükselişe geçti.

Üçüncü çeyrek bilanço sezonu Çarşamba günü açılmıştı. Dow Jones Endeksi’nde hisseleri işlem gören banka hisseleri düşük beklentilere rağmen güçlü bilançolar açıklayarak borsaların son haftalardaki kötü gidişatını kırdı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America hisseleri beklentilerin üzerindeki bilanço raporu paylaşmasının ardından %1,67 oranında yükseldi. Ancak bilançolarda beklentileri aşan diğer bankalar hisseleri ise aynı yüksek performansı göstermedi. Morgan Stanley hisseleri %0,08, Wells Fargo hisseleri %2,06 ve Citigroup hisseleri %0,35 değer kaybıyla işlem görüyor.

Piyasa duyarlılığındaki olumlu seyre beklenenden daha düşük sayıda gelen haftalık işsizlik başvurusu rakamları eklendi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre geçen haftaki ilk kez işsizlik sigortasına başvuranların sayısı 293.000 oldu. Pandemi sürecinde bu rakam ilk kez 300.000 seviyesinin altına düştü.

ABD Eylül ayı Üretici Fiyat Endeksi’ndeki yükseliş de beklenenden daha zayıf geldi ve yatırımcı duyarlılığını destekledi. Toptan satış fiyatları bir önceki aya göre %0,5 artarak Dow Jones anketlerindeki %0,6’lık tahminin gerisinde kaldı.

ABD işsizlik maaşı başvuruları pandeminin en düşüğünde

 

ABD'de üretici fiyatlarında artış beklentilerin altında kaldı

 

ABD işsizlik maaşı başvuruları pandeminin en düşüğünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)