E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
22 Eylül 2021 - 17:01 borsagundem.com

FED toplantısının sonuçlarını bekleyen Wall Street borsaları yeni güne yükselişle başladı. Uzmanlar endekslerin Powell’ın açıklamalarıyla birlikte dalgalanması bekliyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ABD Merkez Bankası (FED) açıklamaları öncesinde yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,44 yükselişle 34.068,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 yükselişle 4.369,49 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 artıda 14.776,48 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0026 yükselişle 1,328 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcılarının gündeminde 2 gün Federal Açık Piyasa Toplantılarının ardından FED’in vereceği para politikası kararlarını bekliyor. FED Başkanı Jerome Powell Türkiye saatiyle saat 21.00’da basın toplantısında kameraların karşısına geçecek.

ABD Merkez Bankası Başkanı’nın önünde zorlu bir karar süreci bulunuyor. Varlık alımları üzerinden piyasa desteklerini azaltacağı öngörülern FED Başkanı’nın aynı zamanda piyasaları da rahatlatması bekleniyor. Powell bir önceki açıklamasında FED’in 120 milyar dolarlık acil tahvil alımlarını bu yıl yavaşlatılacağını belirtmişti.

Yatırım araştırmaları şirketi Seven Report’un kurucusu Tom Essaye konuyla ilgili açıklamasında, “Güvercin bir FED (veya beklentilerle uyuşan bir FED) bugün daha fazla ralli oluşması için alan sağlar. Ancak biz gelecek birkaç hafta için FED, vergiler, devlet fonları ve bilançolar konularında daha fazla netlik sağlanana kadar, bu çok sayıda bilinmesin piyasaları dalgalı tutacak bir rüzgar oluşturmaya devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Bespoke Investment Group’un verilerine göre FED’in karar günlerinde ABD hisse senetleri sabah ticaretinde yükselişle seyretmeye meyillidir. Ancak borsalar genellikle Powell’ın basın açıklamasının ardından bir miktar düşüşe geçer.

Wall Street endeksleri tarihsel verilere göre yılın en zorlu ayı olan Eylül ayını yine düşüşle geçiriyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Pazartesi günü %1,7 düşüş kaydederek mayıs ayından bu yana en kötü performansını gösteren S&P 500 Endeksi ayın başından bu yana %3,7’lik düştü. Salı günü düşüşle kapatan Dow Jones ve S&P 500 endeksleri 4 gün üst üste günü ekside kapattı. Dow Jones Endeksi ayın başından bu yana %4 düşüş gerçekleştirdi.

Borsalar yeniden rekor seviyelere ulaşacak

 

Fed için ipuçları!

 

Fed ve Evergrande borsaların merkezinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)