E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
21 Eylül 2021 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar hafta başı maruz kaldıkları kayıpları telafi etme arayışında

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Borsaları Salı gününe haftanın ilk işlem gününde görülen düşüşlerin ardından toparlanma hedefiyle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 yükselişle 34.093,87 puanda, S&P 500 Endeksi %0,36 yükselişle 4.373,24 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,38 artıda 14.770,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0008 düşüşle 1,312 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri mayıs ayından bu yana görülen en sert düşüşün ardından yeni günde yükselişle açıldı. ABD Merkez Bankası’nın iki gün süren para politikasının sona ereceği ve FED’in şahin adımlar atacağı beklentileri nedeniyle yatırımcılar tetikte kalmayı tercih ediyor.

Çinli gayrimenkul devi Evergrande’nin borçlarını ödeyemeyeceği ve likidite krizinin küresel boyutta bulaşıcı hale gelebileceği endişeleri Asya endekslerdeki sakin seyriyle birlikte yavaşladı. Hong Kong’un Hang Seng Endeksi Pazartesi günü %3 oranında düşmesinin ardından Salı günü %0,5 oranında yükseldi.

Yatırım danışmanlığı firması Canaccord Genuity’nin Analisti Tony Dwyer CNBC’ye yaptığı açıklamalarda, “Pazartesi günkü gün içi düşük seviyelere göre şimdiden keskin bir toparlanma oldu ve düzeltme sürecini harekete geçiren nedenler henüz tam olarak çözülmedi. Bu nedenle borsaların biraz daha sindirmesini bekleyeceğiz ve dip yapma süreci başlarken daha fazla oluşacak zayıflık sırasında yeniden risk eklemeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Endekslerdeki yükselişte ABD perakende satış verilerinin bekleneni üzerinde gelmesi etkili oldu. ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Eylül'ün 3. haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 17,1 arttı. Satışlar ilk 3 haftada mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,3 artış gösterdi. Ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimser veriler geçtiğimiz gün yaşanan düşüşlere rağmen yatırımcıları risk almaya teşvik etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün kapanışta %1,7 oranında düşüş göstererek 12 Mayıs’tan bu yana en kötü performansını sergilemişti. Bu süreçte Dow Jones Endeksi %1,8 Nasdaq Endeksi ise %2,2 oranında kayıp vermişti.

Cramer: Dipten alım için doğru zaman henüz gelmedi

 

Kar açıklaması hisseleri uçurdu

 

Fed varlık alımında azaltmaya gider, faiz artırımına gitmez!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)