E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Eylül 2021 - 16:58 borsagundem.com

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar temkinli görünümlerini korurken FED gündemi, ekonomin yeniden açılması ve delta varyantı gibi endişeler izlenmeye devam ediyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne hafif yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 yükselişle 35.072,39 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 artışla 4.518,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,15 yükselişle 15.309,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0013 düşüşle %1,332 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar beklentilerin altında gelen ABD işsizlik başvurularının ardından yükselişe geçti. ABD Ticaret Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik başvuruları sayısı 310 bin olarak açıklandı. Beklentilerse bu rakamın 335 bin olacağı yönündeydi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü gelen ve yatırımcılarda hayal kırıklığı yaratan Ağustos ayı istihdam verilerinin ardından istihdama ilişkin pozitif veriler yatırımcıları morallendirdi.

Öte yandan, Perşembe günü çok sayıda ABD’li havayolu şirketi korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle bilanço tahminlerini düşürdü. United Airlines, American Airlines ve Southwest Airlines temkinli yorumlarda bulundu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu üç hisse güne sırasıyla %1,23, %1,73 ve %0,73’lük yükselişlerle başladı.

Çarşamba günü itibariyle Dow Jones ve S&P 500 endeksleri üç gün üst üste düşüş göstermişti. Borsalar Cuma günü yayınlanan Ağustos ayı istihdam raporunun ardından halen kendine gelebilmiş gözükmüyor.

ABD Merkez Bankası (FED) 21-22 Eylül tarihlerinde Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) için toplanacak. Yatırımcılar FED’in 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını yavaşlatması ihtimali nedeniyle endişeli. FED’in faiz oranlarını düşük tutan ve ekonomik toparlanmayı destekleyen tahvil alımları pandemi sürecinde piyasaların iyileşmesini sağlamıştı.

CNBC’nin haberine göre Bank Of America’nın Hisse Senetleri ve Kantitatif Stratejiler Başkanı Savita Subramanian konuyla ilgili açıklamasında tahvil alımları için, “Şimdi bitirilebilir. Ancak eğer biterse oldukça kötü bir biçimde biter. Eğer piyasa desteklerinin sınırlandırılması S&P 500 için hiçbir olumlu ihtimal taşımıyorsa sıkılaştırma çok daha kötü olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanının S&P 500 Endeksi için yıl sonu tahminleri 4.600 puanla şu anki seviyesinin yaklaşık %2 üzerinde.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Perşembe günü kendi tahvil alımlarının hızını yavaşlatacağını açıkladı.

ECB'den yapılan açıklamada, "Finansal koşullara bakıyoruz, hala elverişli koşullar var. 2021 ve 2022 için enflasyon görünümü ise yükseldi. Yönetim kurulunda enflasyon beklentilerinin yükseldiğini görüyoruz. Bu da ılımlı şekilde azaltmamıza imkan veriyor. Eylül toplantısı öngörülerimizle birlikte yapıldı ve birçok alanda iyileşme vardı. GSYH rakamları çok daha yüksekti. Enflasyon verisi ve istihdam verisi de yükselmişti. Tüm bu iyi gelişmeler ve aşılamayla birlikte Euro Bölgesi’nin kendine geldiğini söylemiştik. Sadece Pandemi Acil Varlık Alım Programı’nı gelecek üç ay için tekrar kalibre ediyoruz” denildi.

Lagarde: Piyasalara olan desteği 'düşük hızda' sürdüreceğiz

 

GameStop yatırımcıları gerçekle yüzleşiyor

 

Cramer’ın Eylül korkusunun 6 sebebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)