E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Ağustos 2021 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya yükselişle başladı. FDA’den acil kullanım onayı alan BioNTech ve Pfizer hisseleri açılışta hızla değer kazandı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları düşüşle geçen haftanın ardından yeni haftaya yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,55 yükselişle 35.312,15 puanda, S&P 500 Endeksi %0,58 artışla 4.467,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,87 yükselişle 14.842,18 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0058 artışla %1,247 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasa teşviklerini çekme planıyla ilgili ipuçlarını aramaya devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin(FDA) gün içerisinde iki dozluk Pfizer BioNTech Kovid-19 aşısı için tam kullanım izni vermesi aşı üreticisi şirketlerin hisselerinde yükselişe sebep oldu. Pfizer hisseleri %3,83’lük yükselişle BioNTech hisseleri ise %10,37 artışla işlem görüyor.

Bitcoin’in erken saatlerde üç ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 50 bin doların üzerine çıkması kripto paralarla ilişkili hisse senetlerinde yükselişe yol açtı. Coinbase hisseleri %2,56 değer kazancıyla, varlıklarının önemli bir kısmı kripto paralarda olan yazılım şirketi MicroStrategy ise %2,70 yükselişle güne başladı.

Endeksler yatırımcıların FED’in parasal teşviki geri çekme potansiyelinin tartıştığı ve korona virüsün delta varyantının yayılmasıyla zaten zorlanan ekonomik toparlanmayı yavaşlaması endişelerinin hissedildiği ekside biten bir haftanın ardından yükselişe geçiyor.

Borsa yatırımcıları büyük bir sabırsızlıkla Jackson Hole’da yapılacak sempozyumu ve FED’in 120 milyar dolarlık tahvil alım programının zaman çizelgesini öğrenmeyi bekliyor. Perşembe ve Cuma günleri gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantıları korona virüs önlemleri çerçevesinde internet üzerinden yapılacak.

Pfizer/BionTech'e tam onay!

 

Piyasaların merakla beklendiği Jackson Hole’de fikir ayrılıkları

 

Altcoin'ler yeşerdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)