E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
05 Ağustos 2021 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün kaydedilen düşüşün ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı. Yatırımcılar yarın açıklanacak istihdam verilerini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,46 yükselişle 34.953,04 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 yükselişle 4.146,67 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,24 artışla 14.815,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0182 yükselişle %1,202 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Çarşamba günü görülen satış dalgasının ardından yeni güne toparlanma hedefiyle başladı. Dow Jones Endeksi geçtiğimiz günü 300 puanlık düşüşle %0,9 azalışla kapatmıştı. S&P 500 Endeksi ise %0,5’lik düşüş kaydetmişti.

Yatırımcıların gündeminden yer alan, ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik ödemesi başvurusu verileri 385.000’le beklentilerle aynı yönde açıklandı. En son gelen bilanço bildirimleri ve ekonomik veriler genel olarak güçlü görünüyor. Ancak bazı ekonomistler istihdam kazanımı ve ekonomik büyümenin bu noktadan sonra sınırlanacağı endişesini taşıyor.

Bugün açıklanan haftalık işsizlik başvurusu rakamları Cuma günü yayınlanacak Temmuz ayı istihdam raporu öncesinde açıklanan en son istihdam verisi olma özelliği taşıyor. Aylık istihdam verilerine dair ekonomistlerden gelen oldukça farklı tahminler mevcut. İstihdam artışına ilişkin bazı veriler iş piyasasında artan açık pozisyonlara rağmen hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

PNC’nin Kıdemli Ekonomisti Abbey Omodunbi konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Virüse maruz kalma endişeleri, çocuk bakımı sorumlulukları, yetenek uyuşmazlığı ve oldukça cömert işsizlik sigortası ödemeleri gibi çok fazla faktör çalışan kıtlığına sebep oluyor. Yılın ikinci yarısında özellikle otelcilik sektöründe olmak üzere daha fazla rekabet oluşacaktır. Bu durum maaş artışlarındaki ivmeyi destekleyerek hane halkı gelirlerini ve tüketici harcamalarını artıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre halka arz sonrası Çarşamba günü %50’lik yükseliş yakalayan komisyonsuz borsa ticaret platformu Robinhood’un hisseleri güne %12,77’lik düşüşle başladı. Robinhood hisselerinin halka arzı bir süredir Wall Street çevrelerinde yeni bir spekülatif hissenin doğuşu olarak görülüyordu.

ABD'nin ticaret açığı beklentileri aştı

 

ABD’de işsizlik başvuruları beklentilerin altında kaldı

 

ABD'de işten çıkarmalar 21 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)