E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Ağustos 2021 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri delta varyantı endişelerine rağmen yeni 5 seanstır devam eden yükselişini sürdürdü. ABD Senatosu’ndan 550 milyar dolarlık teşvik paketine ilişkin gelen olumlu haberlerle birlikte yatırımcılar yeni güne iyimser başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ağustos ayının ilk gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 yükselişle 35.105,84 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 artışla 4.412,44 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,33 yükselişle 14.720,92 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0126 düşüşle %1,216 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları Ağustos ayına kazanç serisini altı güne taşıma hedefiyle başladı. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri rekor seviyelerinin %1’den daha az aşağısında seyrediyor.

Kovid delta varyantı ile ilgili endişeler yatırımcı kararlarını etkilemeye devam etse de ekonomik toparlanmadan en çok faydalanması beklenen hisse senetleri endekslerdeki yükselişe öncülük ediyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kurvaziyer gemi şirketi Carnival Corp. hisseleri açılışın ardından %3,65’lik bir yükseliş elde ederken dev bankalar Morgan Stanley ve Bank of America hisseleri de sırasıyla %2,27 ve %1,26 oranında yükseliş kaydetti. Havayolu şirketleri de büyük oranda yükseliş gösteriyor.

UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele CNBC’ye yaptığı açıklamalarında, “Yeniden açılma ve ekonomik toparlanma trentlerinin rayında gittiğine ve hisse senetlerini yükseltmeye devam ettiğine inanıyoruz. S&P 500 Endeksi’nin şu anki seviyesi olan 4.395 puana karşılık gelecek yıl temmuz ayında 4.650 puan civarına tırmanmasını bekliyoruz. Ancak en büyük yükselişin piyasanın enerji ve finans sektörünü ve Japonya hisselerini de içerisinde bulunduran ekonomik döngüden yararlanan hisseler tarafında olacağını öngörüyoruz” dedi.

Pazartesi günü borsalardaki iyimserlikte ABD Senatosu’nun iki partili altyapı teşviği anlaşması metnini sonlandırması etkili oldu. Teşvik yasası metninde beş yıl boyunca kullanılacak 550 milyar dolarlık yeni harcamaları da bulunuyor. Söz konusu rakam da önce onaylanan 450 milyar dolarlık fonun üzerinde.

Dolar dibe yaklaştı!

 

Küresel borsalarda dalgalı seyir piyasaları baskılıyor

 

Ayı piyasası geldiğinde yatırımcılar ne yapmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)