E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
16 Temmuz 2021 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı perakende satış verilerinin beklentileri aşmasının ardından yükselişe geçti. Yatırım uzmanları piyasalarda oluşan belirsizlik ortamına dikkat çekiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 yükselişle 35.047,18 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 artışla 4.364,94 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,17 yükselişle 14.568,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0274 yükselişle %1,326 seviyesinde değerleniyor.

ABD’de şirket bilançolarının büyük bir kısmının açıklanmasının ardından Wall Street borsaları Cuma gününe hafif yükselişle başladı. Perşembe gününü artıda bitiren tek endeks olan Dow Jones açılışta da yükselişini sürdürdü. Dow Jones Endeksi yükseliş serisini dört güne taşımayı hedefliyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’nda verdiği ifadede enflasyonun “hedeflenenin çok üstünde” olduğunu açıklamasının ardından ABD Hazinesi tahvil faizleri de yükselişe geçti. Cuma günün paylaşılan perakende satış verilerindeki beklenmedik yükselişin ABD ekonomisinin salgından toparlanmaya devam etmesini göstermesiyle tahvil getirilerindeki yükseliş desteklendi.

Borsagundem.com’da yer alan habere göre, ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı veriler perakende satışların Haziran ayında %0,6 yükseldiğini gösteriyor. Dow Jones anketine katılan ekonomistlerse perakende satışların %0,4 oranında azalmasını bekliyordu.

Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Birimi Baş Stratejisti Mike Wilson Bloomberg International’a yaptığı açıklamasında Wall Street’teki belirsizlik ortamının altını çizdi. Wilson, “Borsalar son zamanlarda her gününü bir ileri bir geri şeklinde geçiriyor. Bugün büyüme odaklı hisseler ya da değerinin altındaki hisseler yükselebilir ve bunu hiç kimse tahmin edemiyor. Çünkü bu oldukça kafa karıştırıcı” ifadelerini kullandı.

Enflasyonda endişelendiren tahmin!

 

ABD'de perakende verisinde şaşırtan artış

 

JPMorgan ünlü teknoloji fonu için ‘boğa tuzağı’ dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)