E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Haziran 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına enerji hisselerinin liderliğinde yükselişle başladı. Ekonomik toparlanmanın hissedilmeye devam ettiği ABD borsalarında S&P 500 Endeksi yeni güne rekor kapanış hedefiyle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 artışla 33.985,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artıda 4.253,20 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,16 yükselişle 14.300,34 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0236 artışla %1,490 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri enerji hisselerinin liderliğinde yakaladığı yükselişini sürdürüyor. S&P 500 Endeksi üç gün art arda gelen yükselişiyle birlikte rekor kapanışının %0,1 gerisinde işlem görüyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi geçtiğimiz gün %0,2 yükselerek rekor kapanışa ulaşmıştı. Nasdaq Endeksi’nin elde ettiği bu rekor 29 Nisan tarihinden bu yana yakalanamamıştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji şirketleri Exxon Mobil ve Chevron güne %1’in üzerinde yükselişlerle başladı. Yükselişlerde Brent petrolün fiyatının varil başına 75 dolarla iki yılın en yüksek seviyesine tırmanması etkili oldu.

Bitcoin’in Salı günü elde ettiği başarılı geri dönüş Çarşamba gününde de devam etti. Salı günü 28 bin dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin 2021’deki kazanımların tamamını silme riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak dünyanın en büyük kripto para birimi kayıplarının %11 kadarlık kısmını telafi etti ve 34 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

ABD’li yatırımcıların gündeminde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı açıklamalar yer aldı. Powell enflasyon baskılarının geçici olduğunu yineleyerek piyasa duyarlılığına dikkat çekti

Forex yatırım firması Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Ed Moya, FED Başkanı’nın açıklamalarına ilişkin CNBC’de yaptığı yorumda, “Powell, enflasyonun ekonominin yeniden açılmasından doğrudan etkilenen kategorilerle nasıl ilişkili olduğunu özetledi. Son derece güçlü bir talep olduğunu ve arzın bu talebe ters ayakta yakalandığını açıkladı" ifadelerine yer verdi.

ABD'de cari açık ilk çeyrekte 20 milyar dolar arttı

 

ABD borsaları için yüzde 15’lik düşüş tahmini

 

SPAC balonu neden patladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)