E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
15 Nisan 2021 - 16:39 borsagundem.com

Wall Street endeksleri güne güçlü ekonomik veriler ve beklentileri aşan bilanço rakamları desteğiyle Perşembe gününe yükselerek başladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ekonomik toparlanmanın işaretlerini gösteren perakende satış ve işsizlik verileriyle veriler ve beklenenden daha iyi gelen banka bilançolarıyla birlikte yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,68 yükselişle 33.961,81 puanda, S&P 500 Endeksi %0,77 artışla 4.156,35 puanda, Nasdaq Endeksi ise %1,07 primle 14.005,95 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0317 düşüşle %1,601 oranında değerleniyor.

ABD İstatistik Kurumu Perşembe günü, Mart ayı perakende satışlarının %9,8 arttığını ve rakamların %6,1'lik tahminlerin çok üzerinde olduğunu bildirdi. Tüketici harcamalarındaki artış 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin ABD ekonomisindeki etkilerini gösteriyor. Zira yukarı yönlü revize edilen Şubat ayı perakende satışlarının %2,7 düşüş gösterdiği görülüyor.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın gün içerisinde paylaştığı işsizlik maaşı başvurularında da ekonomik toparlanmanın izleri görülüyor. Geçen hafta yapılan işsizlik maaşı başvuruları 576 bin olarak kayda geçerken beklentilerse bu rakamın 710 bin olacağı yönündeydi. Rakamlar salgının ilk günlerinden bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta paylaşılan rakamlarsa 769 bin olarak yukarı yönlü revize edilmişti.

Bank of America ve Citigroup ilk çeyrek bilançoları beklentileri aşarak endekslerdeki yükselişte tetikleyici rol oynadı. Güçlü yatırım ve ticaret bankacılığı verilerinin yanı sıra, kredi kayıp rezervlerinin serbest bırakılması başarılı bilanço rakamlarında etkili oldu. Borsagundem.comun derlediği verilere göre bankaların kredi rezervlerini serbest bırakmasında daha az tüketicinin temerrüde düşeceği beklentileri rol oynadı.

Citigroup bilanço açıklamasında ayrıca ABD dışındaki servet yönetimi alanına daha fazla odaklanmak amacıyla Asya ve Avrupa’nın bazı bölgelerindeki 13 ülkede bireysel bankacılık operasyonlarını kapattığını açıkladı.

ABD'de perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

Amerikalı yatırımcılar Coinbase hissesine akın ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)