E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
22 Mart 2021 - 16:39 borsagundem.com

Wall Street güne yükseliş ağırlıklı başladı. Geçtiğimiz haftaya göre düşüş gösteren tahvil faizleri borsalardaki yükselişte etkili oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya büyük oranda yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,3 düşüşle 32.529 puanla S&P 500 Endeksi %0,1 yükselişle 3.917 puanla Nasdaq Endeksi %0,8’le 13.321 puanla haftanın ilk gününe başladı.

10 yıllık ABD hazinesi tahvil verimleri yaklaşık 3 baz puan gerileyerek %1,694 seviyesinden işlem görüyor. Tahvil verimlerindeki düşüş ABD borsalarındaki hafif yükselişte etkili oldu

Bu yıl ABD Hazinesi tahvil verimlerindeki hızlı artış, daha yüksek faiz oranlarının gelecekteki kârların değerini aşındırdığı ve piyasa değerlemelerini sıkıştırdığı gerekçesiyle büyük teknoloji şirketleri için baskı oluşturuyor. Sanayi ağırlıklı Dow Jones Endeksi geçtiğimiz Cuma günü zemin kaybederek piyasa ortamı nedeniyle düşmekte olan S&P 500 ve Nasdaq Endekslerine katılmıştı. Dow ve S&P 500 en son Çarşamba günü rekor seviyede kapanırken, Nasdaq kapanıştaki rekor seviyesine en son Şubat ayında ulaştı.

AstraZeneca'nın Kovid aşısı, ABD'de ve Latin Amerika'da 32.000'den fazla kişide uygulanan faz 3 denemesinin ardından Pazartesi günü yayınlanan verilere göre semptomatik hastalığı önlemede % 79 etkili olduğu belirtildi. İki kez uygulanan aşı ayrıca ağır hastalıkların önlenmesinde ve hastaneye yatışların engellenmesinde %100 etkinlik gösterdi.

AstraZeneca, Nisan ayında acil kullanım yetkilendirmesi için ABD Gıda ve İlaç Kurumu’na başvuru yapmayı planlıyor. Son veriler, bir dizi Avrupa ülkesinin kan pıhtılaşmasına sebep olduğu raporlarının ardından AstraZeneca'nın aşısının kullanımını geçici olarak askıya almasının ardından kamuoyuna sunuldu. AstraZeneca Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bağımsız bir kurulun firmanın aşıyla ilgili hiçbir güvenlik endişesi tespit etmediğini açıkladı.


ABD'de aşılanma hızındaki artışa rağmen, 21 eyalette Kovid vakaları artıyor ve valiler işletmeler üzerindeki kısıtlamaları gevşettikçe son derece bulaşıcı Kovid-19 varyantları yayılıyor. Halk sağlığı yetkilileri, ülkede her gün yaklaşık 2,5 milyon kişi aşı olurken, enfeksiyon seviyelerinin bu ay platolaştığı konusunda uyarıyorlar. ABD çapında, yeni vakalar son yedi günde ortalama 54.000 civarında kayda geçti. Bu, Ocak ayındaki zirveden çarpıcı bir düşüşe işaret ediyor. Ölüm oranları çok daha düşük olsa da, ABD’de son yedi günde her gün ortalama 1000 kişi Kovid nedeniyle hayatını kaybetti.

Küresel borsalar bahar aylarında nefes alacak

 

Borsada kritik seviyeler!

 

ABD tahvil faizleri geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)