E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
04 Ocak 2023 - 18:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED’in son toplantısına ilişkin tutanakların açıklanacağı yeni güne artıda başladı. Borsalardaki iyimserlik havasında Avrupa’dan gelen pozitif enflasyon verileri etkili oldu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) son para politikası toplantısına ilişkin tutanakları bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 artışla 33.256,04 puanda, S&P 500 Endeksi %0,53 artışla 3.844,59 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,50 yükselişle 10.438,94 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0721 düşüşle %3,673 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tahvil fiyatları FED’in son para politikası toplantısının tutanaklarına ilişkin beklentiler nedeniyle yükselişe geçti. Tahvil getirileri ve tahvil fiyatları birbirine zıt yönlü hareket ederler.

Fransa tüketici fiyat endeksinin beklenenden daha büyük bir düşüş göstermesi ve Almanya’da ithalat fiyatlarındaki keskin düşüş ABD borsalarını da etkiledi. Avrupa’dan gelen olumlu enflasyon verileri piyasaları teşvik ederek yatırımcı duyarlılığını kısmen artırdı.

ABD hisse senetleri, faiz artışı endişeleri, yüksek enflasyon ve resesyon korkuları nedeniyle 2023’ün ilk işlem gününde yükselişle başladığı günü düşüşle bitirmişti. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %0,4 ve %0,8 düşerken Dow Jones Endeksi ise açılışla başa baş bir noktada kapandı. Büyük endekslerdeki düşüşte Apple ve Tesla hisselerindeki zayıf performans etkili oldu.

CNBC’nin haberine göre Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Ed Moya piyasalara ilişkin, “ABD hisse senetleri, kısıtlayıcı para politikasının ve resesyon korkularının ön planda ve merkezde kaldığı bir günde erken dönem kazançlarını koruyamadı. Dipten alım hevesi hiç de uzun sürmeyen yeni bir ayı piyasası rallisine yol açtı” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar, merkez bankasının son politika toplantısının tutanakları yayınlanacağı yeni günde FED üyelerinin ne düşündükleri hakkında daha fazla bilgi edinecekler. Cuma günü açıklanacak aralık ayı istihdam raporu da yatırımcıların gündeminde.

Moya, "Bu yıl FED’in bir politika değişikliğine yönelik bahis yapmaya başlamak için henüz çok erken ve bu da hisse senetleri için ortamı zorlaştıracaktır" öngörüsünde bulundu.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD'de mortgage başvuruları geriledi

 

Avrupa'da gaz fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)