E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
09 Eylül 2022 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri üç hafta sonra ilk kez haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Ancak uzmanlar yükselişlerin devam edeceği konusunda şüpheli.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın "şahin" tondaki açıklamaları ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) tarihi faiz artırımına gitmesi sonrası geçtiğimiz güne düşüşle başlayan endeksler, gün içinde finans ve sağlık şirketlerinin hisselerinden gelen destekle yönünü pozitife çevirmişti. Söz konusu yükseliş açılışta da devam ediyor ve yatırımcılar 3 hafta sonra ilk kez haftayı kazançla kapatmayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,65 artışla 31.980,45 puanda, S&P 500 Endeksi %0,75 artışla 4.036,28 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,03 yükselişle 11.983,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0654 düşüşle %3,257 seviyesinde değerleniyor.

Nasdaq Endeksi’nde DocuSign'ın hisseleri, şirketin bilanço artışı bildirmesinden sonra %17'nin üzerinde değer kazandı. Aynı zamanda şirketin üçüncü çeyrek gelir tahmini de beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endesksi Perşembe günü yükseliş ve düşüş arasında geçiş yaptıktan sonra normal seansta 193 puanla %0,61 yükselmişti. Aynı gün S&P 500 Endeksi %0,66 ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 artmıştı.

Söz konusu kazanımlar üç endeksi de üç haftadır devam eden düşüş serisini sonlandıracak pozisyona getirdi. Hafta boyunca Dow Jones %1,45, S&P 500 %2,09 ve Nasdaq Endeksi %1,99 yükseldi.

Wall Street hisse senetleri bu ay yüzde 0,75'lik faiz artışı beklentisinin artmasıyla dalgalı bir seyir izledi. FED Başkanı geçtiğimiz günkü açıklamasında da enflasyonu düşürme planına “güçlü bir şekilde bağlı” olduklarını açıkladı.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı firması Richard Bernstein’ın Kurucu CEO’su Richard Bernstien, “Bana kalırsa insanlar FED’in enflasyonla mücadele için ne yapması gerektiği konusunu büyük ölçüde hafife alıyor. Reel FED fon oranının tarihi derecede negatif kaldığı bir ortamda yatırımcıların FED’in politika değişikliğini düşünmeleri bile inanılmaz derecede ironiktir. Yani FED henüz enflasyonla gerçekten yürekten mücadele etmiyor bile. Pozitif bir reel FED fon oranımız yok. Yakın zamanda çılgınca yükselişe geçmemiz gerektiğini iddia etmek zor” ifadelerine yer verdi.

 

ABD borsalarına ilişkin 4 felaket senaryosu

 

Enflasyon beklentileri düşüyor, borsalarda yükseliş başlıyor

 

Lagarde'den faiz açıklaması: 2’den fazla 5’den az

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)