E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Nisan 2022 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri üç gün süren düşüşlerin ardından hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar bilanço sezonunun başlangıcını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe yükselişle başladı. Hafta boyunca yükselen enflasyon rakamları nedeniyle sarsılan yatırımcılar JPMorgan’ın ilk çeyrek bilançosuyla başlayan bilanço sezonunu yükselişle karşıladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 artışla 34.335,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 artışla 4.414,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,76 yükselişle 13.472,54 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0993 düşüşle %2,678 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri Perşembe gününden bu yana üç seanstır düşüş gösteriyor. Düşüşlerde ABD’deki yüksek enflasyon beklentileri ve geçtiğimiz gün enflasyon rakamları etkili oldu. ABD Çalışma Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre Mart ayı ABD tüketici fiyat endeksi yıllık bazda %8,5 artarak 1981 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Wall Street yatırımcıları Çarşamba gününde bilanço sezonunun başlangıcını değerlendiriyor. Artan emtia maliyetleri, Ukrayna'daki savaş ve devam eden pandemi nedeniyle analistler bilançolara ilişkin beklentilerini yumuşattı. FactSet verilerine göre, S&P 500 şirketlerinin bilançolarını bu dönemde sadece %4,5 artması bekleniyor. Söz konusu oran, pandeminin etkilerinin en yoğun hissedildiği 2020'nin dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük büyümeyi işaret ediyor.

Bilanço sezonun başlatan Wall Street devi JPMorgan, kötü krediler için artan maliyetler ve Rusya yaptırımlarına bağlı piyasa dalgalanmaları sebebiyle ilk çeyrek kârında %42'lik bir düşüş bildirdi. ABD bankasının hisseleri bilanço açıklamasının ardından %2,5 düştü. Bununla birlikte, JPMorgan, analistlerin beklentilerini aşmayı başardı ve 31,59 milyar dolar gelir açıkladı.

CEO Jamie Dimon, bankanın ABD ekonomisine yönelik "aşağı yönlü risk olasılıklarının” artması nedeniyle kredi rezervleri oluşturduğu konusunda uyardı.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları firması Wolfe Research’ün Baş Yatırım Sorumlusu Chris Senyek, “Bizim düşüncemiz, ilk çeyrek bilançolarının beklentilere göre 'Tamam' olacağı ve yönetim kurulu öngörülerinin bir kez daha olumludan daha olumsuza döneceği yönünde. Bu nedenle, ilk çeyrek raporlarından çıkan bilanço trendlerinin hisse senedi piyasalarını daha da yükseltmesini beklemiyoruz. Daha ziyade, yüksek enflasyonun, FED’in (ABD Merkez Bankası) sıkılaştırma politikalarının ve artan resesyon risklerinin genel piyasa getirileri ve sektör rotasyonu için temel itici kuvvetler olmaya devam edeceğini öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD'de üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

 

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti, faizler arttı

 

Cramer: Borsalardaki fırsatlar için nakit ayırın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)