E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın konuşması sonrası düşüşle kapandı---

ABD borsaları Trump'ın konuşması sonrası düşüşle kapandı

ABD borsaları Trump'ın konuşması sonrası düşüşle kapandı
10 Ağustos 2019 - 05:17 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, "Çin ile anlaşmaya hazır değiliz" dedi. Hafta başındaki yuan şokunu üzerinden atmaya çalışan ABD borsaları cuma gününü de kayıpla kapadı

ABD borsaları, yuan şokuyla başladığı haftayı, Başkan Donald Trump'ın Çin ile ilgili sözleriyle yine şokla kapadı. Yuan'ın dolar karşısında son 11 yılın en düşük seviyeye gelmesinin ardından pazartesi günü yüzde 3 civarında bir kayıpla haftaya başlayan endeksler, Çin Merkez Bankası'nın yuan'ın değer kazanması için attığı adımlar sonrası toparlanmaya başladı. 

Wall Street yatırımcıları haftanın son gününe volatilitedeki büyüklük ve küresel ticaret endişeleriyle satıcılı başladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray bahçesinde yaptığı, "Çin ile müzakereler sürüyor ancak bir anlaşmaya henüz hazır değiliz" şeklindeki açıklama, yatırımcılar üzerindeki küresel ekonomi endişelerini artırdı ve ABD borsalarındaki satışları hızlandırdı. 

Trump ayrıca, ABD’nin Çin telekom donanımı devi Huawei ile iş yapmaktan kaçınmaya devam edeceğini de söyledi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 90.75 puan ve yüzde 0.34 oranında düşüşle 26.287.44 seviyesinde tamamladı. S&P 500 19.44 puan ve yüzde 0.66 oranında düşerek gün sonunda 2.918.65 seviyesine geriledi. Nasdaq da 80.02 puan ve yüzde 1 oranında düşüşle günü 7.959.14 seviyesinde kapadı.

HAFTA DA KAYIPLA TAMAMLANDI

ABD borsaları, ticaret savaşları endişesinin yükseldiği haftayı da yüzde 1 civarında kayıplarla tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)