E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın Huawei kararı etkisiyle ekside kapandı---

ABD borsaları Trump'ın Huawei kararı etkisiyle ekside kapandı

ABD borsaları Trump'ın Huawei kararı etkisiyle ekside kapandı
21 Mayıs 2019 - 04:25 borsagundem.com

Beyaz Saray'ın Huawei'yi kara listeye alması, New York borsasında teknoloji hisselerini vurdu. ABD-İran gerginliğinin de katkısıyla 3 ana endeks de günü ekside kapadı

ABD borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapadı. Endekslerdeki düşüşte en büyük etken ABD yönetiminin Çinli Huawei'yi kara listeye alışı oldu. Yatırımcılarda, Huawei kararının ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimi artıracağı endişesi hakim oldu. 

Beyaz Saray, Huawei'yi geçen hafta kara listeye almasının ardından Google Huawei’nin tescilli uygulamalarına ve hizmetlerine erişmesini durdurmak için harekete geçti, Cep telefonu parçaları üreticisi Lumentum Holdings de Huawei'ye gönderimini durdurduğunu açıkladı.

Intel, Qualcomm, Xilinx Inc ve Broadcom Inc dahil diğer çip üreticileri, Çinli şirketle bir sonraki duyuruya kadar ilişkileri durdurdu. 

Apple Inc'in hisseleri yüzde 3,1 oranında gerileyerek ana endekslerdeki düşüşte en büyük etken oldu.

Huawei kararının yanı sıra ABD ile İran arasındaki gerginlik de Wall Street yatırımcılarının alım iştahını kapattı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 84.1 puan ve  yüzde 0.33 oranında düşüşle 25.679.9 seviyesinde tamamladı. S&P 500 19.3 puan ve yüzde 0.67 oranında düşüşle gün sonunda 2.840.23 seviyesine geriledi. Nasdaq 113.91 puan ve yüzde 1.46 oranında düşüşle günü 7.702.38 seviyesinde kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)