E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın Çin kararıyla günü ekside kapadı---

ABD borsaları Trump'ın Çin kararıyla günü ekside kapadı

ABD borsaları Trump'ın Çin kararıyla günü ekside kapadı
07 Mayıs 2019 - 03:07 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Çin malları için yeni gümrük vergisi getirme kararı sonrası New York borsasında endeksler haftanın ilk gününü düşüşle kapadı

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı. Endekslerdeki düşüşte en büyük etken, ABD Başkanı Trump'ın Çin'e yönelik yeni gümrük vergileri getirileceği açıklaması oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü sürpriz bir tweet paylaşarak Çin ile bir anlaşma imzalanmadığı takdirde yüksek vergilerin Cuma günü yürürlüğe gireceğini söyledi. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer de, Trump yönetiminin Salı günü 200 milyar dolarlık Çin malları üzerindeki tarifeleri yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarmayı planladıkları konusunda bir açıklama yayınlayacağını açıkladı. Bu açıklamalar, Wall Street yatırımcılarındaki küresel büyümedeki yavaşlama korkularını artırdı. 

PAZARLIK TAKTİĞİ Mİ?

Trump'ın açıklamaları borsada satışlara yol açarken bazı yatırımcılar, açıkmaları Trump'ın pazarlık taktiği olarak yorumladı ve nihai ticari anlaşmaya güvenlerini sürdürdü. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 66.47 puan ve yüzde 0.25 oranında düşüşle 26.438.48 seviyesinde kapadı. S&P 500 13.17 puan ve yüzde 0.45 oranında düşüşle gün sonunda 2.932.47 seviyesine geriledi. Nasdaq 40.71 puan ve yüzde 0.5 oranında düşerek gün sonunu 8.123.29 seviyesinde tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet07 Mayıs 2019 08:41

    trump ne için vergi koyuyor? Çin'de üretilen amerikan firmalarının mallarına tabii ki de.. doğal olarak da o amerikan firmalarının endeksteki fiyatları düşüyor. trump dese ki bundan böyle Çin'de üretim olmayacak işte o zaman Çin biterdi. Bu seferde amerikan şirketlerinin sahibi yahudiler de en hafifinden trump ı yakardı. hemide geri dönüşümsüz!