E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla yükseldi---

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla yükseldi

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla yükseldi
27 Ağustos 2019 - 06:10 borsagundem.com

Trump'ın Çin ile anlaşmayı öngördüğünü açıklaması Wall Street yatırımcılarını alıma yönlendirdi. 3 ana endeks de günü artıda kapadı

ABD borsaları, geçen haftanın son günü yaşadığı şok düşüşün ardından yeni haftaya yükselişle başladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile bir ticaret anlaşmasını öngördüğünü açıklaması, Wall Street üzerindeki ticaret savaşı endişelerini azalttı. 

Fransa'daki G7 zirvesinin ardından Trump, Çin’in, Pekin’e artan ekonomik baskı ve iş kayıplarını vurgulayarak bir anlaşmaya varma arzusu konusunda samimi olduğuna inandığını söyledi.

ABD'nin Çin'e uyguladığı tarifelere duyarlı şirketlerin hisseleri yükseldi. Apple'ın yüzde 1,90 kazancı, ana endekslerin her birinde en büyük artışı sağladı.

Çin'e büyük ölçüde bağımlı olan çip üreticilerinin hisseleri de yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 269.93 puan ve yüzde 1.05 oranında artışla 25.898.83 seviyesinde kapadı, S&P 500 31.27 puan ve yüzde 1.10 oranında artışla gün sonunda 2.878.38 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 101.97 puan ve yüzde 1.32 oranında artışla günü 7.853.74 seviyesinde tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)