E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın Çin açıklaması sonrası yükseldi---

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklaması sonrası yükseldi

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklaması sonrası yükseldi
05 Aralık 2019 - 05:03 borsagundem.com

Haftanın ilk 2 gününü kayıplarla kapatan ABD borsaları, Trump'ın Çin ile bir ticaret anlaşması konusunda iyimser konuşmasıyla kötü gidişi sonlandırdı. Endeksler günü artıda kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları Çarşamba gününü yükselişle kapadı. 

Aralık ayına kötü bir başlangıç yapan ve Çin ile ABD arasındaki ticaret gerginliği yüzünden kayıplar veren Wall Street endekslerinde Çarşamba günü toparlanma başladı. 

Borsanın kötü gidişe son vermesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın, “Çin ile birinci aşama ticaret anlaşmasına ve tarifelerin geri alınmasına yakınlaştıklarını" açıklaması büyük etken oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 146.97 puan ve yüzde 0.53 oranında yükselişle 27,649.78 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 19.57 puan ve yüzde 0.63 oranında yükselişel gün sonunda 3,112.77 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 46.03 puan ve yüzde 0.54 oranında bir artışla günü 8,566.67 seviyesinde kapadı.

BAZI HİSSE HAREKETLERİ

Sundar Pichai'nin Alphabet'te CEO olarak göreve başlayacağını açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 1.9 oranında değer kazandı.

Johnson&Johnson dün bebek pudrolarıyla ilgili son raporu açıklayarak ürünlerde asbest bulunmadığının kesinleştiğini duyurdu. Açıklama sonrası şirketin hisseleri yüzde 1.6 oranıda yükseldi.

Çevrimiçi seyahat platformu Expedia Group Inc ( EXPE.O ), S&P 500'deki en yüksek kazananlar arasında yüzde 6,2 oranında yükseldi ve başkan Barry Diller, şirketin CEO'su ve finans yetkililerinin istifasını açıkladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul NATO zirvesiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)