E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump-Şi görüşmesiyle yeni rekorlara koştu---

ABD borsaları Trump-Şi görüşmesiyle yeni rekorlara koştu

ABD borsaları Trump-Şi görüşmesiyle yeni rekorlara koştu
21 Aralık 2019 - 05:21 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın "Şi Cinping ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık" şeklindeki açıklaması, ticaret anlaşmasıyla ilgili kara bulutları dağıttı. 3 ana endeks de günü rekor kırarak kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününü de rekorla kapadı. S&P 500 ayrıca Eylül ayından bu yana en büyük haftalık kazanç kaydetti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin Devlet Başkanı ile telefon görüşmesi yaptığını açıklaması, endekslerin yükselişinde en büyük etken oldu. İngiltere'de yılan hikayesine dönen Brexit anlaşmasının Avam Kamarası'ndaki ilk oylamada farklı bir şekilde kabul oyu alması da ABD borsa endekslerine olumlu katkı yaptı.

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinpingin ile yaptığı telefon görüşmesinin çok iyi geçtiğini açıkladı. Trump'ın açıklaması, iki ülkenin ticaret savaşındaki bir başka yükseliş korkusunu ortadan kaldırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi haftanın son gününü 78.13 puan ve yüzde 0.28 oranında yükselerek  28,455.09 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 15.85 puan ve yüzde 0.49 oranında artışla gün sonunda 3,221.22 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 37.74 puan ve yüzde 0.42 oranında yükselişle günü 8,924.96 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK PERFORMANS

Wall Street endeksleri haftayı da artıda kapatırken kazançlar yüzde 1.5 ile 1.8 arasında yükseldi.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)