E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ticaret gerginliğinin artmasıyla düştü---

ABD borsaları ticaret gerginliğinin artmasıyla düştü

ABD borsaları ticaret gerginliğinin artmasıyla düştü
21 Kasım 2019 - 04:53 borsagundem.com

Washington ile Pekin arasında bir ticaret anlaşması için belirsizlik sürerken ABD Senatosu'nun Hong Konglu protestocuları destekleme kararını alması, Wall Street'te yatırımcıların risk iştahını düşürdü

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları Çarşamba gününü düşüşle kapadı. Endekslerdeki düşüşte ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin artması etkili oldu. 

ABD Senatosu, Hong Kong'daki protestocuların desteklenmesi ile ilgili tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. Kararda Çin'e protestoculara yönelik şiddeti durdurması çağrısı yapıldı. 

Senato'nun kararı Wall Street yatırımcıları tarafından iki ülke arasında gerginliğin arttığı şeklinde yorumlandı. Seansın açılmasıyla birlikte satışlar başladı. 

Beyaz Saray'dan bir yetkiliye dayandırılan açıklama da satışları hızlandırdı. Açıklamada ABD-Çin ticaret anlaşmasının 2019'un ötesine kayabileceği ifade edildi.  

Dow Jones sanayi endeksi günü 113.74 puan ve yüzde 0.41 oranında düşüşle 27,820.28 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 11.79 puan ve yüzde 0.38 oranında kayıpla gün sonunda 3,108.39 seviyesine geriledi. Nasdaq da 43.93 puan ve yüzde 0.51 oranında düşüşle günü 8,526.73 seviyesinde kapadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)