E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları tatil dönüşü Çin virüsü haberleriyle düştü---

ABD borsaları tatil dönüşü Çin virüsü haberleriyle düştü

ABD borsaları tatil dönüşü Çin virüsü haberleriyle düştü
22 Ocak 2020 - 03:36 borsagundem.com

18 ay süren ABD-Çin ticaret savaşının 15 Ocak'taki imzalarla barışa çevrilmesinin ardından üst üste rekorlar kıran ABD borsalarını bu kez Çin virüsü vurdu. Hafta sonuyla birleşen Martin Luther King Günü tatili dönüşü endeksler düştü

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü düşüşle kapayarak rekor serisini sonlandırdı. 

Beyaz Saray'da 15 Ocak'ta atılan imzalarla 18 aylık ABD-Çin ticaret savaşının barışa dönüşmesi sonrası rekor serisi yakalayan Wall Street endeksleri, bu kez de Çin'den yayılan ve ABD'yi de tehdit eden viral salgınla düştü. 

Hafta sonu ile birleşen Luther King Günü tatili sonrası haftanın ilk işlem gününe başlayan ABD borsası, pazartesi ve salı günü küresel borsaları olumsuz etkileyen Çin virüsü salgınından nasibini aldı. IMF'in pazartesi günü küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesinin de etkisiyle Wall Street endeksleri rekor seviyelerden uzaklaştı. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) yapılan açıklamada Çin'de altı kişinin ölümüne yol açan virüsün ABD'de ilk vakasının görüldüğünü doğrulamasının ardından borsada satışlar hızlandı. 

Salgın haberleri en çok seyahatle ilgili hisseleri vurdu. NYSE Arca Havayolu endeksi .XAL yüzde 2.8 geriledi. 

United Airlines hisseleri yüzde 4.4, Carnival Corp hisseleri de yüzde 2.3 düşüş gösterdi.

Çin'de büyük operasyonları bulunan otel ve kumarhane operatörleri Las Vegas Sands Corp ve Wynn Resorts sırasıyla yüzde 5,4 ve yüzde 6,1 oranında düşüş kaydetti.

Çin'den gelen çelik ürünlerinin en büyük alıcılarından United States Steel Corp hisseleri de yüzde 5,2 geriledi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 152.06 puan ve yüzde 0.52 oranında düşüşle 29,196.04 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 8.83 puan ve yüzde 0.27 oranında kayıpla gün sonunda 3,320.8 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 18.14 puan ve yüzde 0.19 oranında düşüşle günü 9,370.81 seviyesinde kapadı.

BİLANÇO AÇIKLAMALARI SÜRÜYOR

Dördüncü çeyrek kazanç sezonu devam ediyor ve S&P 500'deki şirketlerin 46'sı bilançolarını açıkladı. Bunların yüzde 71.7'si beklentileri aştı.

Costco Wholesale Corp hisseleri beklentileri aşan bilanço açıklaması sonrası yüzde 2.8 yükseldi.

Çip üreticisi Intel Corp hisseleri de tahminleri aşan bilanço sonrası yüzde 1.6 değer kazandı.

Tesla hisseleri, yeni modeli Street Research'ün fiyat hedefini hisse başına 800 dolara çıkardıktan sonra yüzde 7,2 arttı.

NETFLIX REKABET BASKISINA RAĞMEN BEKLENTİLERİ AŞTI

Online film ve dizi platformu Netflix, Disney ve Apple'ın rekabet baskısına rağmen dördüncü çeyrek bilançosunda abone tahminlerini aştı. 7 milyon yeni abone beklentisine rağmen 8.3 milyon yeni abone açıklayan Netflix hisseleri seans sırasında yüzde 1.5 değer kazandı. Ancak platformun ABD içi tahminlerinin gerisinde kalması vadeli işlemlerde etkisini gösterdi ve hisseler yüzde 0.46 oranında düştü.  

Avrupa borsaları, Almanya hariç düşüşle kapandı

 

Küresel rüzgar BİST'ten esti geçti! Tırmanış sürüyor

 

Yetkililer doğruladı: Ölümcül Corona virüsü ABD’de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)