E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası sert düşüşle kapandı---

ABD borsaları tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası sert düşüşle kapandı

ABD borsaları tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası sert düşüşle kapandı
29 Eylül 2021 - 01:05 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın Senato'daki konuşması, enflasyon endişelerini artırdı, 10 yıllık tahvil getirilerini 3 ayın zirvesine taşıdı. Tahvil faizlerindeki %1.56'lık artış teknoloji hisseleri öncülüğünde ABD borsalarının da sert düşmesine yol açtı

ABD borsası, tahvil faizlerindeki yükselişin teknoloji hisselerini aşağı çekmesiyle günü sert düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones Endeksi yüzde 1.63 oranında ve 569.38 puanlık düşüşle gün sonunda 34.299,99 puana geriledi. S&P 500 Endeksi de yüzde 2,04 oranında ve 90.48 puan kayıpla 4.352.63 puana geriledi. Teknoloji hisselerinin büyük darbe vurduğu Nasdaq Endeksi ise yüzde 2.83 oranında ve 423.29 puan kayıpla 14.546,68 seviyesine düştü. 

Endekslerdeki negatif seyirde, tahvil faizlerindeki artışla değer kaybeden teknoloji hisseleri etkili oldu.

Artan enflasyon endişeleriyle yükseliş eğilimini sürdüren ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, 3 ayın en yüksek seviyelerine çıkarak bugün yüzde 1,56 seviyelerine kadar çıktı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinde gerçekleşen oturumda, ülke ekonomisinin maksimum istihdam hedefinin "çok uzağında" olduğunu belirtti.

Enflasyonun temelinde yatan arz yönlü kısıtlamaların daha da kötüleştiğini aktaran Powell, enflasyonun düşürülebilmesi için önce arz darboğazlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, ABD Kongresindeki bütçe ve borç tavanı çıkmazı sürerken, Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre'nin 18 Ekim'e kadar borç limitini yükseltmek veya askıya almak için harekete geçmemesi halinde Hazinenin olağanüstü önlemlerinin tükeneceğini belirtti.

Powell: Delta varyantı ekonomik toparlanmayı yavaşlattı

 

Yellen'dan Kongre'ye bir uyarı daha: Ekonomi için felaketi önleyin

 

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Borsa İstanbul'da destek arayışı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)