E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları şirket bilançoları sayesinde günü artıda kapadı---

ABD borsaları şirket bilançoları sayesinde günü artıda kapadı

ABD borsaları şirket bilançoları sayesinde günü artıda kapadı
16 Ekim 2019 - 05:36 borsagundem.com

ABD'de 3. çeyrek bilanço açıklama dönemi olumlu raporlarla başladı. Banka ve şirket bilançolarının beklenenden iyi gelmesi Wall Street endekslerini de yükseltti

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın ikinci gününü yükselişle kapadı. 

Endekslerin yüzde 1 civarında kazançlarla günü sonlandırmasında en büyük etken şirket bilançolarının beklenenden iyi gelmesi oldu.

Günlerdir Twitter hesaplarından yapılan açıklamalarla yönünü belirleyen Wall Street endeksleri, dün üçüncü çeyrek bilanço açıklama döneminin başlamasıyla somut rakamları değerlendirmeye aldı. 

Wall Street yatırımcıları, AB ile İngiltere'nin Brexit için anlaşmaya yakın oldukları şeklndeki açıklamayı da memnuniyetle karşıladı. 

S&P 500 ve Nasdaq üç haftadan daha uzun bir sürede en yüksek kapanış seviyesine ulaşırken, üç ana ABD stokunun tamamı geniş tabanlı bir rallide toplandı.

BANKACILIK HİSSELERİ YÜKSELDİ

Bilanço açıklayan büyük bankalar arasında, JPMorgan Chase hisse senetleri tahvil alım satımı ve taahhüt gücü üzerine yapılan tahminleri kolayca aştıktan sonra rekor seviyeye ulaştı. Hisseleri yüzde 3.0 arttı.

Citigroup hisseleri, bilançoda kar marjının beklentiyi aştığının belirtilmesiyle yüzde 1,4 arttı.

Wells Fargo'nun batan ipotek gelirleri ve yasal maliyetler nedeniyle kârı yüzde 26 azaldı. Goldman Sachs’ın da açıkladığı kâr beklentiyi karşılamadı. Yine de Wells Fargo hisseleri yüzde 1.7, Goldman hisseleri ise yüzde 0.3 arttı.

JOHNSON & JOHNSON'DAN ŞAŞIRTAN BİLANÇO

Üst üste yaşadığı skandallarla başı ağrıyan ve milyarlarca dolar tazminata mahkum olan ilaç firması Johnson & Johnson’ın  bilançosu da yatırımcıları şaşırtacak derecede iyi şekilde açıklandı, hisseleri yüzde 1.6 yükseld. UnitedHealth'in hisseleri de bilanço açıklamasının ardından yüzde 8.2 yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 237.44 puan ve yüzde 0.89 oranında artışla 27.024.8 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 29.53 puan ve yüzde 1.00 oranında artışla gün sonunda 2.995.68 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 100.06 puan ve yüzde 1.24 oranında artışla günü 8.148.71 seviyesine kapadı.

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)