E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları şirket açıklamaları sonrası ekside kapandı---

ABD borsaları şirket açıklamaları sonrası ekside kapandı

ABD borsaları şirket açıklamaları sonrası ekside kapandı
26 Temmuz 2019 - 06:27 borsagundem.com

Ford, Facebook, Xilinx ve Align gibi şirketlerin bilançolarının beklentileri karşılamaması alım iştahını düşürdü. Draghi'nin bankanın faiz değiştirmemesine karşın görünümün giderek kötüleştiğini söylemesi de düşüşte etkili oldu

ABD borsaları perşembe gününü düşüşle kapadı. 

Çarşamba günü Dow Jones ile başlayan düşüş perşembe günü diğer endekslerde de yaşandı. 

ABD-Çin ticaret görüşmeleri için tarih verilmesiyle oluşan olumlu havaya rağmen şirket bilançolarının karışık sinyaller vermesi ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları Wall Street'te satıcılı bir gün yaşanmasına yol açtı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin, bankanın faiz değiştirmemesine karşın önemli ölçüde parasal teşvik gerektiği ve görünümün giderek kötüleştiğini söylemesi, Avrupa borsalarını olduğu gibi ABD borsalarını da olumsuz etkiledi. 

İSTİHDAMDA ARTIŞ

ABD'de işsizlik oranının düşmesi de borsadaki satışları engelleyemedi. 

ŞİRKET BİLANÇOLARI

Çarşamba günü seansın kapanmasının ardından ikinci çeyrek bilançosunu açıklayan Ford Motor'un gelir ve karının beklentileri karşılamaması, etkisini Perşembe günkü işlemlerde gösterdi. Şirketin hisseleri yüzde 7.45 değer kaybetti.

Xilinx Inc (XLNX.O), ABD'de Huawei'ye yönelik kısıtlamaların etkisiyle üç aylık gelir tahminlerini zayıf göterdi. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri yüzde 3.4 değer kaybetti.

Sosyal medya devi Facebook hisseleri, bir önceki gün rekor gelir ve kar açıklamasına rağmen ABD'de verilen 5 milyar dolarlık cezanın etkisiyle yüzde 1.9 değer kaybetti.

Align Technology'nin açıkladığı yüzde 27 kazanç artışı da belntilerin erisinde kaldı ve hisselerinde düşüş yaşandı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 128.99 puan ve yüzde 0.47 oranında düşüş ile 27.140.98 seviyesinde kapadı. S&P 500 15.89 puan ve yüzde 0.53 oranında düşüşle günü 3.003.67 seviyesinde tamamladı. Nasdaq da, 82.96 puan ve yüzde 1 oranında düşüşle gün sonunda 8.238.54 seviyesine geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK26 Temmuz 2019 09:40

    benim tahminim dünya borsaları tüm zamanların zirvesinde büyük bir düzeltmeye hazırlıklı olun derim.