E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları sınırlı yükselişle günü kapadı---

ABD borsaları sınırlı yükselişle günü kapadı

ABD borsaları sınırlı yükselişle günü kapadı
19 Kasım 2019 - 08:33 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşması konusunda olumlu mesajlara rağmen Trump'ın tarifelerden vazgeçmeye yanaşmaması Wall Street yatırımcılarının risk iştahını azalttı

BORSAGUNDEM.COM

Wall Street'in 3 ana endeksi de haftanın ilk günü sınırlı bir yükseliş kaydetti. Yatırımcıların karışık başlıklara rağmen ABD-Çin ticaret ilişkilerinde somut bir ilerleme beklentisini korumasıyla endeksler kapanış rekorlarını zar zor genişletti.

ABD şirketlerine, Çin teknoloji devi Huawei ile iş yapma yasağının 90 gün daha ertelenmesi, Washington ve Pekin heyetlerinin hafta sonu verimli görüşmeler gerçekleştirdiği haberleri olumlu gelişme olarak seans salonlarına yansırken ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik tarifelerden geri adım atma konusundaki isteksizliği alım iştahlarını frenledi. 

Reuters'a değerlendirmede bulunan Wall Street analistleri, ABD-Çin ticaret anlaşması konusundaki belirsizliklere dikkat çekerek “Piyasalar ticarete odaklandı, çünkü ABD ve Çin'in bir anlaşmaya varabilecekleri belli değil. Bir anlaşmaya varmak kolay olsaydı, çok aylar önce yapacakları bir şeydi, Agresif bir şekilde satın almak ya da satmak için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 31.33 puan ve yüzde 0.11 oranında yükselişle 28.036.22 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise sadece 1.57 puan ve yüzde 0.05 oranında yükseliş kaydederek gün sonunda 3.122.03 seviyesine ulaşabildi. Nasdaq da 9.11 puan ve yüzde 0.11 oranında yükselişle günü 8.549.94 seviyesinde kapadı. 

Bu hafta Pekin-Washington hattındaki gelişmeleri takibe devam edecek olan yatırımcılar, 20 Kasım'da Fed'in yayımlayacağı son faiz indirimi ile ilgili toplantı tutanaklarına odaklanacak. Tutanaklar, Fed'in Aralık ayındaki toplantıda alacağı kararlar konusunda yatırımcılara fikir verecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)