E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları sert düştü---

ABD borsaları sert düştü

ABD borsaları sert düştü
08 Şubat 2016 - 23:46 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü sert düşüşlerle tamamladı

New York borsasında endeksler, haftanın ilk işlem gününü finans, enerji ve teknoloji hisselerindeki kayıplar nedeniyle sert düşüşle tamamladı.

Kaybı gün içinde 400 puanı bulan Dow Jones Sanayi Endeksi, kapanışa yakın gelen alımlarla nispeten toparlansa da cuma gününe kıyasla 182,82 puan (yüzde 1,13) kayıpla 16.022,15 puana geriledi.

Benzer şekilde, kayıplarının bir kısmını öğleden sonra geri alan Nasdaq Teknoloji Endeksi, 79,39 puan (yüzde 1,82) düşüşle 4.283,75 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi ise 26,48 puan (yüzde 1,41) değer kaybederek 1.853,57 puana indi.

Yoğun satış dalgasında, Avrupa borsalarının Yunanistan'a yönelik endişelerle birlikte düşmeye devam etmesiyle artan karamsarlık önemli rol oynadı.

Düşük petrol fiyatları nedeniyle zor günler geçiren enerji şirketlerinin hisselerinde büyük kayıplar yaşanırken, sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 28 gerileyen Williams Companies ve Chesapeake Energy en çok değer kaybeden şirketlerin başında geldi.

Ayrıca, Bank of America ve Citi Group yüzde 5'in üstünde düşüşle endekslerdeki gerilemeye önemli katkıda bulundu. 

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ocak ayı İstihdam Piyasası Koşulları Endeksi 0,4 ile 2,5 seviyesindeki beklentinin çok altında kaldı.

Analistler, piyasaların bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in Kongre'de yapacağı sunumlara ve cuma günü açıklanacak perakende satışlarına odaklanacağını belirtiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)