E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Senato'yu beklerken sert yükseldi---

ABD borsaları Senato'yu beklerken sert yükseldi

ABD borsaları Senato'yu beklerken sert yükseldi
24 Mart 2020 - 17:22 borsagundem.com

Dow Jones endeksi korona virüse karşı kurtarma paketi Senato'dan geçecek umuduyla 1300 puan yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York borsasında Dow Jones endeksi rekor seviyede yükselişle %7’ye yakın yükselirken 20.000 puana yaklaştı. S&P 500 endeksi ise %6’ya yakın artarak 2367 puana geldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise %5’in üstünde artarak 7226 seviyesine geldi.

ABD borsaları geçtiğimiz günü ise kayıpla kapattı. Dow Jones endeksi 600 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 3,1 azalışla 18.591,93 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 3,4 kayıpla 2.227,62 puana ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,3 azalışla 6.860,67 puana düştü.

Pazatesi günkü düşüşün sebebi olarak Senato’da anlaşmanın sağlanamaması görüldü.

Demokrat Partili Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin, 2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketi üzerinde bugün uzlaşıya varmayı umduklarını söyledi.

Senato’da söz konusu ödeneğin ikinci kez onaylanmaması üzerine Mnuchin ve Schumer, gece geç saatlere kadar görüşmelere devam etti. Bu ödenekler, Corona virüsü salgınından etkilenen işletme ve vatandaşlara doğrudan nakit akışı sağlanmasında kullanılacak.

Destek kapsamında ailelere 3 bin dolar ek finansal yardım yapılması, işletmelere de 500 milyar dolarlık kaynak sağlanması öngörülüyor.

Washington Post'un haberine göre ise kurtarma paketi bugün Senato'dan geçecek.

Cumhuriyetçiler, talep ettikleri değişiklikler nedeniyle Demokratlar'ı süreci aksatmakla suçluyor.

Trump: ‘Bu İşin Uzun Vadeli Bir Mali Soruna Dönüşmesine İzin Veremeyiz'

ABD Başkanı Donald Trump, haftanın ilk gününde düzenlediği basın toplantısında, Corona virüsü salgınının ekonomide yarattığı hasarı en hafif şekilde atlatmak için alınan önlemlerle sınırlanan ekonomik faaliyetlerin bir noktada normale dönmesi gerektiği mesajı verdi.

Başkan Trump, Pazartesi günü Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Soruna getirilen çözümün, sorunun kendisinden daha kötü sonuçlara yol açmasına izin veremeyiz,” ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray’da yeni haftanın ilk gününde düzenlediği basın toplantısında Trump, Corona virüsü salgını sebebiyle ekonomide oluşan olumsuz etkinin en aza indirilmesi için bir aşamada normalleşmenin gerekeceğini belirtti. Dünyanın en büyük ekonomisinde faaliyetin durmasının tüm dünyayı etkileyeceğinin altını çizen Trump, bir yandan virüsten en çok etkilenen yerleri yakından takip edip, diğer yandan da ülke ekonomisinin yeniden faaliyete geçirilebileceğini söyledi.

ABD vadeli işlemleri ve küresel piyasalar yükselişte

Avrupa borsaları İtalya'yla moral buldu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)