E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları salgındaki artışın paniğiyle ekside kapandı---

ABD borsaları salgındaki artışın paniğiyle ekside kapandı

ABD borsaları salgındaki artışın paniğiyle ekside kapandı
22 Şubat 2020 - 06:25 borsagundem.com

Korona virüs vakalarındaki ani artışın küresel ekonomiyle ilgili korkuları körükledi. Hizmet Sektörü faaliyet endeksinin de ticarette daralma göstermesiyle borsada satışlar arttı. 3 ana endeks de günü düşüşle kapadı


BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı. Nasdaq'ın son 3 haftanın yüzdelik oranda en büyük düşüşünü sergilerken 3 ana endeks de büyük kayıplar verdi. 

Çin'den Covid-19 ile ilgili yapılan açıklamalarda yeni vakalarda ani bir sıçrama yaşandığı görüldü.  Güney Kore ve Japonya'daki yeni vakaların yanı sıra İran'dan sonra İsrail'de de vaka tespiti küresel yayılma endişelerini artırdı.

Özelllikle Çin ile tedarik ve satış aşamasında bağlantılı olan teknoloji şirketlerinin hissseleri düşüşe öncülük etti. 

KORKU ENDEKSİ YÜKSELDİ

Endişeler Wall Street'in korku göstergesi, CBOE volatilite endeksini yükseltti ve yatırımcıların güvenli sığınak varlıkları aramasına neden oldu. VIX, 3 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanış seviyesine ulaştı.

Altın ve tahvil fiyatları yükseldi ve zımba teli dahil bazı savunma sermayesi sektörleri.

Dow Jones sanayi endeksi günü 227.57 puan ve yüzde 0.78 oranında düşüşle 28,992.41 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 35.48 puan ve yüzde 1.05 oranında düşerek gün sonunda 3,337.75 sseviyesine geriledi. Nasdaq ise en büyük oranda düşüş yaşayan endeks oldu. 174.38 puan ve yüzde 1.79 oranında düşüş kaydeden Nasdaq günü 9,576.59 seviyesinde kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DA DÜŞÜŞ

Wall Street endeksleri haftayı da düşüşle tamamladı. Hafta boyunca Dow yüzde 1.4 düşerken S&P 500 yüzde 1.3 değer kaybetti. Nasdaq'ın haftalık kaybı ise yüzde 1.6 olarak gerçekleşti.

Korona virüs korkusu İsrail'de

 

Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı

 

BIST 100 günü %1'in üzerinde kazançla kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim22 Şubat 2020 15:08

    virüs yüzünden düşmeyen sadece biz kaldık. bize bulaşırsa sığ borsamıza çakarlar 10 bin puan düşeriz.