E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları salgın korkusundaki artışla düştü---

ABD borsaları salgın korkusundaki artışla düştü

ABD borsaları salgın korkusundaki artışla düştü
14 Şubat 2020 - 04:04 borsagundem.com

COVID-19 salgınında ölü ve vaka sayılarındaki rekor artışlar Wall Street yatırımcılarının risk iştahını düşürdü. Endeksler rekor seviyelerden eksiye indi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü düşüşle kapadı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından COVID-19 adı verilen yeni tip korona virüs salgınının azalmaya geçtiği umuduyla çarşamba gününü rekorlarla kapatan endeksler, can kaybı ve vaka sayılarında bugüne kadarki en büyük artışların açıklanmasıyla yön değiştirdi. Ölü sayısının bin 370'e yükselmesi ve vaka sayısının da 60 bini aşması Wall Street yatırımcılarının küresel ekonomiyle ilgili endişelerini de artırdı. 

Endekslerin daha da geriye gitmesini DSÖ'nün açıklaması önledi. DSÖ direktörünün “Çin dışındaki davalarda dramatik artışlar görmüyoruz” şeklindeki açıklaması borsada paniği bir nebze hafifletti. 

Satış ağırlıklı seansta en fazla teknoloji hisseleri değer kaybetti. 

ABD borsalarında perşembe günü 6.86 milyar hisse el değiştirdi. Dow Jones sanayi endeksi günü 128.11 puan ve yüzde 0.43 oranında düşüşle 29,423.31 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de, 5.51 puan ve yüzde 0.16 oranında kayıpla gün sonunda 3,373.94 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 13.99 puan ve yüzde 0.14 oranında düşerek günü 9,711.97 seviyesinde kapadı. 

SAVUNMA HİSSELERİ YÜKSELDİ

Trump yönetiminin Kongre'ye sunduğu 2021 bütçesinde savunma harcamalarının aslan payını alması, borsadaki düşüş eğilimine rağmen savunma sanayii hisselerinin yükselmesini sağladı. 

DÖRDÜNCÜ ÇEYREK RAPOR SEZONU BİTİYOR

Dördüncü çeyrek raporlama sezonunda sona yaklaşılırken S&P 500'deki 378 şirket bilançolarını açıkladı. Bu şirketlerin yüzde 71.2'si beklentileri aştı.

Cisco Systems üç aylık kazanç açıklamasında beklentilerin gerisinde kaldı, hisseleri yüzde 5,2 düştü .

Alibaba Group BABA.N , Çin'i kabusa sürükleyen salgının gelirlerine zarar vereceği açıklaması yaptı. Şirketin hisseleri yüzde 1.8 düştü.

American International Group genel sigorta üç aylık kâr açıklamasında beklentileri aşmasına rağmen salgın riskinin getireceği yüklerin endişesiyle hisseleri yüzde 6.2 oranında değer kaybetti.

Veri depolama ekipman üreticisi NetApp çeyrek kar tahmininde beklentilerin gerisinde kaldı, hisseleri yüzde 9,3 düştü.

Avrupa borsaları İtalya hariç düştü

 

Borsa günü yükselişle tamamladı

 

Korona virüs salgınında rekor can kaybı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)