E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD borsaları petrolle geriledi---

ABD borsaları petrolle geriledi

ABD borsaları petrolle geriledi
19 Şubat 2016 - 20:26 borsagundem.com

ABD borsaları petroldeki kayıplara paralel olarak düşüşte

Wall Street'te endeksler yılın en güçlü haftalık kazancının bir kısmını geri aldı. Bu düşüşte enflasyonda artış işaretleri ve faiz artırım beklentileri etkili oluyor. 

Standard & Poor’s 500 Endeksi %0.6 düşüşle 1,905.56 puan oldu. Endeks yılın en uzun süreli artış trendini dün sonlandırarak düştü ancak yine de bu hafta %2.2 yükseldi. Dow Jones Sanayi Endeksi %0.7, Nasdaq Bileşik Endeksi %0.4 oranında düştü. 

Wedbush Securities'ten Michael James "Petrol fiyatlarının yönüyle hisse senedi piyasalarında önemli bir korelasyon var. Geçen hafta aşırı bir düşüş, ardından yükseliş gördük. Şimdiyse aşırı alım durumundayız. Dünkü geri çekilmenin bugün de sürmesi şaşırtıcı olmaz" dedi. 

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı üç günde ilk kez %3.4 oranında düşerek 30 doların altına indi. ABD ham petrol stoklarının 80 yıldan fazla sürenin en büyük artışını kaydetmesi düşüşte etkili oldu. 

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan veriye göre ocakta TÜFE değişmezken gıda ve enerji dışı çekirdek TÜFE 2011'den beri en hızlı artışı kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)