E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Noel tatili öncesi yükselişle kapandı---

ABD borsaları Noel tatili öncesi yükselişle kapandı

ABD borsaları Noel tatili öncesi yükselişle kapandı
24 Aralık 2021 - 00:27 borsagundem.com

Omikron varyantıyla ilgili endişelerin hafiflemesinin yanı sıra ekonomik verilerin olumlu çıkması, haftanın son işlem gününde endekslerin pozitif bir seyir izlemesini sağladı

Noel tatili nedeniyle cuma günü kapalı olacak ABD borsaları, haftanın son işlem gününü yüzde birin altında da olsa yükselişle kazandı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 200 puana yakın değer kazandı ve yüzde 0,55 artışla 35.950,56 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,60 artarak 4.724,82 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,85 kazançla 15.653,4 puana çıktı.

Amerikan borsasında endeksler, Kovid-19 salgınında Omikron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle haftanın son işlem gününde pozitif bir seyir izledi.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 18 Aralık ile biten haftada değişim göstermeyerek piyasa beklentileri dahilinde 205 bin kişi oldu.

Ülkede kişisel gelirler kasımda aylık bazda yüzde 0,4 artarken, kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,6 ile piyasa beklentileriyle paralel artış gösterdi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de kasımda aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 5,7 arttı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yıllık değişim, Temmuz 1982'den bu yana kaydedilen en yüksek artış oldu. Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise kasımda aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 4,7 artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi ise aralıkta yukarı yönlü revize edilerek 70,6 değerine yükseldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları değişmedi

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri kasımda beklentileri aştı

 

ABD'de PCE enflasyon 39 yılın zirvesinde

 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Borsa İstanbul'da kısıtlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)