E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Mnuchin'in tarife açıklamasıyla karışık kapandı---

ABD borsaları Mnuchin'in tarife açıklamasıyla karışık kapandı

ABD borsaları Mnuchin'in tarife açıklamasıyla karışık kapandı
15 Ocak 2020 - 04:23 borsagundem.com

Washington ile Pekin arasındaki iyimserlik ve Ortadoğu'da savaş ihtimalinin düşmesiyle günlerdir rekor kıran ABD borsaları, Hazine Bakanı Mnuchin'in tarife açıklamasıyla geri dönüş yaptı. Dow artıda tutunabildi, S&P 500 ve Nasdaq ekside

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları salı gününü karışık bir seyirle tamamladı. Dow Jones sınırlı da olsa artıda kaldı. S&P 500 ve Nasdaq rekorları geride bırakarak günü düşüşle kapadı.

Endekslerin düşüşünde en büyük etken ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Çin'e uygulanan tarifelerle ilgili yaptığı açıklama oldu. Mnuchin, ABD yönetiminin 1. faz ticaret anlaşmasının imzalanmasından sonra da Çin'e tarife uygulamasını sürdüreceğini söyledi. Mnuchin, Çin ile ticaret anlaşmasının ikinci aşaması tamamlanana kadar da tarifelerin süreceğini ifade etti. 

MNUCHİN: ÇİN'E TARİFELER SÜRECEK

Mnuchin'in açıklamaları, çarşamba günü Çin ile ABD'nin ticaret anlaşmasının ilk adımını imzalayacağı beklentisiyle günlerdir alımda olan yatırımcıları tedirgin etti. Mnuchin'in tarifelerle ilgili sözleri, pazartesi seans sonrası açıklanan ABD'nin Çin'i kur manipülatörlüğü etiketinden çıkarmasının getirecği düşünülen iyimserliği de ortadan kaldırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 32.62 puan ve yüzde 0.11 oranında artışla 28.939.67 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 4.98 puan ve yüzde 0.15 oranında düşerek gün sonunda 3.283.15 puana geriledi. Nasdaq da 22.60 puan ve yüzde 0.24 oranında düşerek günü 9.25133 puana gerileyerek kapadı. 

HİSSE HAREKETLERİ

Dördüncü çeyrek kazanç sezonunu başlatan JPMorgan Chase & Co hisseleri beklenenden daha iyi bir kâr açıkladıktan sonra yüzde 1.2 arttı.

Wells Fargo & Co hisseleri, yasal giderler için 1,5 milyar dolar ayırdığını ve şirket kârında bir düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 5.4 değer kaybetti.

Delta Hava Hatları A.Ş. rakip havayolu şirketlerinin 737 MAX iptalinden kazanılan müşteriler tarafından desteklenerek, beklenenden daha iyi üç aylık kâr açıkladı. Açıklama sonrası Delta hisseleri yüzde 3.3 arttı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul tarihi zirvesine ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)