E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Meksika anlaşması ile günü artıda kapadı---

ABD borsaları Meksika anlaşması ile günü artıda kapadı

ABD borsaları Meksika anlaşması ile günü artıda kapadı
11 Haziran 2019 - 04:39 borsagundem.com

New York borsasında endeksler haftanın ilk gününü yükselişle kapadı. Trump'ın Cuma günü geç saatlerde açıkladığı Meksika ile anlaşma, endekslerdeki yükselişte etkili oldu

ABD hisse senedi piyasaları haftanın il gününü de artıda kapadı. Dow Jones 6 işlem günüyle 13 ay içinde en uzun günlük kazanma çizgisine ulaşırken S&P 500 Mayıs ayındaki rekoruna çok yaklaştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada Meksika'ya göçmen girişini engellemek için Pazartesi gününe kadar süre vermiş ve yüzde 5 ek vergi tehdidinde bulunmuştu. Trump'ın bu açıklamalarıyla Pazartesi gününden karamsar olan yatırımcılar, Trump'ın Cuma günü geç saatlerde yaptığı açıklama ile rahatladı. Trump, Meksika ile sınır geçişleri konusunda anlaşıldığını ve yaptırımların rafa kaldırıldığını duyurdu. 

ABD ve Meksika arasındaki anlaşma haftanın ilk işlem gününde Wall Street yatırımcılarını neşelendirdi. Gün içinde hızlanan alımlar ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizliğin etkisiyle yatırımcıların daha temkinli davranmasıyla işlem sonuna doğru bir miktar geriledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 78,74 puan ve yüzde 0,3 oranında artışla 26,062.68 seviyesinde kapadı. S&P 500 13.39 puan ve yüzde 0.47 oranında artışla gün sonunda 2.886.73 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 81.07 puan ve yüzde 1.05 oranında artışla günü 7.823.17 seviyesinde tamamladı. 

Dow, Mayıs 2018’den bu yana en uzun galibiyet çizgisi olan altıncı düz oturum için sona erdi.

United Technologies ile Raytheon'un birleşeceği haberlerinin ardından Trump'ın, sektördeki rekabeti azaltacağı için birleşme konusunda endişeli olduğunu ifade etmesiyle United Technologies hisseleri yüzde 3.1 düştü. Raytheon hisseleri ise 0.7 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)