E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kısa günde sert düştü---

ABD borsaları kısa günde sert düştü

ABD borsaları kısa günde sert düştü
27 Kasım 2021 - 00:14 borsagundem.com

Kovid-19'un Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni varyantı küresel borsalarla birlikte ABD borsalarını da sarstı. Şükran Günü ertesi yarım gün açık olan Wall Street'te endeksler yüzde 2'nin üzerinde düştü. Dow'da kayıp 900 puanı aştı

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetleri cuma günü, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni bir korona virüs varyantıyla sarsıldı. Yeni varyantın geniş çapta yayılması durumunda büyümeyi engelleyen yeni karantinaların uygulanabileceğine dair endişeleri körükledi.

ABD'de Şükran Günü tatili sonrası yarım günlük seansta işlem hacimlerinin düşük olması da oynaklığı artıran diğer unsur oldu. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 900 puandan fazla kayıpla yılın en kötü gününü ve 1931'den sonra en kötü Şükran Günü ertesi satışını kaydetti. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 905.04 puan ve yüzde 2.53 oranında düşüşle 34.899.34 puanla tamamladı. S&P 500 Endeksi de 106.84 puan ve yüzde 2.27 oranında kayıpla gün sonunda 4.594.62 puana geriledi. Nasdaq Endeksi ise 353.57 puan ve yüzde 2.23 oranında düşüşle günü 15.491.66 puanla kapadı.

DSÖ ACİL TOPLANDI

Güney Afrika'da yeni korona virüs varyantının ortaya çıkmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) acil olarak toplandı. Örgüt, yeni varyanta "Omicron" adını verdi. Yeni varyantın, Delta varyantı da dahil birçok varyantta bulunan mutasyonları barındırdığı ve çok hızlı yayılma ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

BIONTECH'TEN YENİ VARYANT İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

BioNTech (BNTX) Cuma günü yaptığı açıklamada, aşılarının yeniden işlenmesine yardımcı olmak için iki hafta içinde Güney Afrika'daki yeni korona virüs varyantı hakkında daha fazla veri beklediğini ve şirketin ve aşı ortağı Pfizer'in aşısını 6 gün içinde yeniden tasarlayabileceğini söyledi. Pfizer'in aşıyı 100 gün içinde dağıtmaya başlayacağı ifade edildi. 

Açıklamaların ardından Pfizer hisseleri yüzde 6.09 oranında değer kazandı. 

SEYAHAT ŞİRKETLERİ HİSSELERİ BÜYÜK DEĞER KAYBETTİ

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre yeni varyantın ortaya çıkmasının ardından seyahat şirketlerinin hisselerinde kayıplar büyüdü. Carnival Corp ve Royal Caribbean gibi gemi taşımacılığı şirketlerinin hisselerindeki düşüş yüzde 10'u buldu. Hava yolu şirketleri United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines'ın her biri yüzde 7 değer kaybetti. Boeing hisseleri de yüzde 6 düştü. Marriott International ve Hilton Worldwide gibi otel zincirlerinin hisseleri de yüzde 5'ten fazla değer kaybetti. 

Bu arada, evde kalma hisseleri Zoom yüzde 9, Netflix ise yüzde 2 yükseldi.

BANKA HİSSELERİ DE DÜŞTÜ

Çarşamba günü yüzde 1.63 seviyesine ulaşan 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri getirisi cuma günü yüzde 1.53'e düştü. Yüksek faiz oranlarından yararlanan bankalar, tahvil getirilerinin düşmesiyle genel olarak zayıfladı. Bank of America yüzde 5.8, Wells Fargo yüzde 6.3, Citigroup yüzde 4.8, JPMorgan yüzde 4.7, Goldman Sachs yüzde 3.9 ve Morgan Stanley yüzde 4.9 değer kaybetti. 

DSÖ, yeni varyantın adını koydu: Omicron

 

AB 7 Afrika ülkesinden seyahatleri durdurdu

 

Yeni varyant Avrupa'ya ulaştı: İlk vaka Belçika'da

 

Yeni varyant endişesi Borsa İstanbul'a da bulaştı

 

Türkiye'den 5 ülkeye seyahat kısıtlaması

 

Petrol fiyatlarında günlük kayıp yüzde 10'u aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)