E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kazançlarını geri alıyor---

ABD borsaları kazançlarını geri alıyor

ABD borsaları kazançlarını geri alıyor
30 Kasım 2015 - 21:49 borsagundem.com

ABD borsaları bu haftaki kritik gündem öncesinde aylık yükselişinin bir kısmını geri veriyor

Bu hafta açıklanacak veriler ve Merkez Bankası kararları öncesinde ABD borsaları aylık yükselişinin bir kısmını geri verdi. 

S&P 500 Endeksi New York'ta saat 1:36 iibariyle %0.2 düştü ve 2,087.07 puan oldu. Endeks yine de Mayıs'tan beri ilk aylık kazancına doğru ilerliyor. Endeks ekonominin güçlenmesinin faiz artış endişelerini dengelemesiyle bu ay %0.4 değerlendi.

Sıkı para politikasına dair artan beklentiler Kasım'da finansal sektör hisselerinin %2 yükselmesinde etkili oldu.

Dow Jones Sanayi Endeksi %0.1 düşüşle 17,775.34 puan olurken, Nasdaq Bileşik Endeksi %0.4 değer yitirdi.

Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası'nın kararı ve Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisi nedeniyle önemli bir hafta olduğunu hatırlatan Chatham trader'ı Mark Kepner "Piyasa Aralık'ta Fed'den faiz artırımı, Avrupa Merkez Bankası'ndan da ek teşvik bekliyor. Bu iki hafta, bizi yıl sonuna hazırlaması açısından önemli olacak" dedi.

Bugün bir veri ABD'de bekleyen konut satışlarının Ekim'de tahminlerin altına arttığını gösterdi.  Fed için önemli olan ABD Tarım dışı istihdam verisi ise Cuma günü açıklanacak. Fed Başkanı Janet Yellen ise Perşembe günü ABD Kongresi'nde konuşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)