E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kayıplarını genişletti---

ABD borsaları kayıplarını genişletti

ABD borsaları kayıplarını genişletti
01 Şubat 2016 - 19:20 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, ABD ISM imalat sanayi verisi ardından, Çin endişelerinin de etkisiyle kayıplarını genişletti

ABD hisse senetleri, imalat sanayinin daralmaya dördüncü ayda da devam ettiğini gösteren verinin ardından, Çin'den gelen olumsuz verinin dünyanın ikinci büyük ekonomisinin küresel büyümeye olan etkilerine ilişkin endişeleri artırmasının da etkisiyle kayıplarını genişletti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, göstergenin Ocak ayının son işlem gününde yüzde 2.5 yükselmesinin ardından New York saatiyle 10:03'te yüzde 1 düştü. Dow Jones Endeksi yüzde 1 düşerken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1 azaldı.

Bugün gelen bir veri, ABD'de imalat sanayinde Ocak ayında ardı ardına dördüncü ayda da daralma olduğunu işaret etti. Yeni siparişler ve üretimin büyümeye devam etmesi, sektörde bir miktar istikrar olduğunun sinyalini verdi. 48.2 düzeyinde gelen veri, bir önceki ay 48 seviyesinde gerçekleşmişti.

Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, “Çin'den gelen zayıf veriler ve düşük petrol fiyatları, piyasayı engelliyor. Aslında ben yeni aya olumlu bir başlangıç olmasını bekliyorum fakat piyasa hala şüphelerini koruyor. Şubat ayı kolay olmayacak. Yatırımcılar Çin, petrol ve karlara odaklanmış durumda” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)