E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle kapandı
30 Eylül 2021 - 00:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bir gün önceki sert düşüşün ardından çarşamba gününü karışık seyirle kapadı. Dow ve S&P 500 günü artıda tamamladı. Tahvil faizlerindeki dalgalanma sonucu teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşle Nasdaq ekside kaldı

ABD borsaları haftanın üçüncü gününü karışık seyirle tamamladı. Tahvil faizlerindeki yükselişin teknoloji hisselerini aşağı çekmesiyle düşüş kaydetmesinin ardından bugün açılışta toparlanma gösteren endeksler, kapanışa doğru karışık bir seyir izledi.

ABD'de tahvil faizlerindeki dalgalanmayla teknoloji sektöründeki hisseler yeniden düşüşe geçti.

Artan enflasyon endişeleriyle 3 ayın en yüksek seviyelerine çıkan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, bugün yüzde 1,52 seviyelerinde seyretti.

KAPANIŞ PUANLARI

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 90.73 puan ve yüzde 0,26 oranında artarak 34.390,72 puanla günü tamamladı. S&P 500 Endeksi de 6.83 puan ve yüzde 0,16 oranında artışla gün sonunda 4.359,46 seviyesine ulaştı. Günün tek ekside kalan endeksi Nasdaq 34.24 puan ve yüzde 0,24 oranında kayıpla 14.512,44 puana geriledi.

ENFLASYON VE YÜKSEK İŞSİZLİK ARASINDAKİ GERİLİM

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, "Merkez Bankacılığı Forumu"nda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ile yüksek işsizlik arasındaki gerilimin çözülmesinin bankanın şu anda karşı karşıya olduğu en acil sorun olduğunu belirterek, Fed'in iki hedefinin potansiyel çatışma içinde olduğunu kabul etti.

Darboğazların ve tedarik zinciri sorunlarının iyileşmediğini görmenin sinir bozucu olduğunu vurgulayan Powell, bu sorunların muhtemelen gelecek yıla da sarkacağını ve enflasyonu düşünülenden daha uzun süre yüksek seviyede tutacağını aktardı.

KONGRE'DE HENÜZ ANLAŞMA YOK

ABD Kongresindeki bütçe ve borç limiti çıkmazı devam ederken, Senatoda federal hükümete 3 Aralık'a kadar finansman sağlayacak ve ülkenin borçlanma limitini 2022'nin sonuna kadar askıya alacak bütçe tasarısı üzerinde henüz bir anlaşma sağlanamadı.

ABD basınında yer alan haberlerde, Kongre'nin hükümeti Aralık ayı başlarına kadar finanse edecek bir tasarıyı perşembe gece yarısından önce oylayacağı, Temsilciler Meclisi ise borç limitine ilişkin bir yasa tasarısını oylamaya hazırlandığı kaydedildi.

ABD'de bütçe krizi: Hükümetin kapanmasına bir gün kaldı

 

Powell: Daha yüksek enflasyon görürsek kesinlikle yanıt veririz

 

Avrupa borsaları günü pozitif kapattı

 

Borsa İstanbul'da tepki alımları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)