E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
10 Şubat 2023 - 17:53 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonuna dair kötü haberlerin gelmesiyle birlikte karıştı. Endeksler haftalık bazda son iki ayın rekor düşüşüne imza atıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık başladı. Endeksler hayal kırıklığı yaratan şirket bilançolarıyla birlikte son iki ayın en kötü haftalık performansına doğru ilerliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 yükselişle 33.713,34 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 azalışla 4.078,66 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,37 düşüşle 11.745,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0238 yükselişle %3,686 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in üç büyük endeksi de haftayı düşüşle kapatma yolunda. Hafta boyunca Dow Jones %1,5, S&P 500 %0,6 ve Nasdaq %2,3 oranında geriledi.

CNBC’nin haberine göre Homrich Berg’ün Baş Yatırım Sorumlusu Stephanie Lang piyasalardaki son gelişmelere ilgili açıklamasında “Bu hafta daha çok yumuşak iniş beklentilerinin henüz belirginleşmediğini gösteren bir toparlanma, bizim görüşümüze göre bir normalleşme gerçekleşti” ifadelerine yer verdi.

Yolcu paylaşım platformu Lyft hayal kırıklığı yaratan bir dördüncü çeyrek raporunun ardından yeni güne hisselerinde %34’lük düşüşle başladı. Mühendislik firması Expedia hisseleri ise şirketin analist beklentinin altında kalan bilançosunun ardından %6 değer kaybetti.

Wall Street yatırımcıları iç karartan bilanço raporları üzerinden ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının ve yüksek enflasyonun şirketlere etkisini değerlendiriyor. S&P 500 şirketlerinin yaklaşık %70’i dördüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Bu şirketlerin yaklaşık %70’i bilanço beklentilerini aşabildi. Earnings Scout verilerine göre üç yıllık ortalamalara bakıldığında şirketlerin analist beklentilerini ortalama %79 oranında geçtiği görülüyor.

Yatırımcılar, merkez bankasının para politikası hakkında daha fazla ayrıntı yakalayabilmek için gün içerisinde FED Üyesi Christopher Waller’ın ve Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker'ın açıklamalarını takip edecek.

Wells Fargo: Borsalar ralliye hazır değil

 

BofA: Küresel hisse senedi fonlarından 7,4 milyar dolar çıktı

 

Küçük yatırımcının Tesla ve yapay zekâ aşkı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)