E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
02 Şubat 2023 - 18:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne teknoloji hisselerinin rallisiyle başladı. Meta’nın güçlü bilançosunun ardından yatırımcılar Apple, Alphabet ve Amazon’un dördüncü çeyrek raporuna hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe karışık seyirle başladı. Bilançosuyla beklentileri aşan Facebook’un çatı şirketi Meta, teknoloji hisselerine yönelik risk iştahını destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,55 düşüşle 33.904,49 puanda, S&P 500 Endeksi %0,82 artışla 4.153,09 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %2,18 yükselişle 12.073,62 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0468 düşüşle %3,377 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının bugünkü gündeminde seans sonrasında açıklanacak Apple, Amazon ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bilançoları var. Dördüncü çeyrek bilançosunda beklentileri aşan ve 40 milyar dolarlık hisse geri alım planını açıklayan Meta’nın hisseleri ise güne %19’luk yükselişle başladı. Yatırımcılar Meta hisselerinde geçtiğimiz yıl görülen sert düşüşleri gözden geçiriyor.

Meta hisselerindeki yükselişin ardından diğer büyük teknoloji hisseleri de ralli moduna geçti. Açılışta Alphabet hisseleri %4, Amazon hisseleri %3, Apple hisseleri ise %1 yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışı dalgasını duraklatabileceğine dair piyasa beklentileri ve Amerikan enflasyonundaki yavaşlama sinyalleri teknoloji hisselerinin 2023 yılında daha başarılı bir performans göstermesine imkan sağlıyor. CNBC’nin haberine göre, S&P 500 Endeksi’ndeki bilgi teknolojisi sektörü hisseleri geçen yıl %28’lik düşüş göstermesinin ardından bu yılın başından itibaren %11’in üzerinde yükseldi.

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün FED’in 25 baz puanlık faiz artışı haberinin ardından günü yükselişle kapatmıştı. FED yöneticileri gelecek toplantılarda faiz artışlarının duracağına dair herhangi bir işaret vermese de yatırımcılar faiz artışındaki yavaşlamalardan ve FED Başkanı Jerome Powell’ın enflasyondaki yavaşlamayı kabul etmesinden destek aldı.

Yatırımcılar, işgücü piyasası hakkında daha fazla bilgi verecek olan cuma günkü istihdam raporunu bekliyorlar. ABD istihdamında herhangi bir yavaşlama belirtisi, yatırımcılara daha fazla faiz artırımı ihtimalinin masadan kalktığı izlenimini verebilir.

Seans sonrasında Apple, Alphabet, Amazon, Ford Motor ve Starbucks dördüncü çeyrek bilanço raporunu açıklayacak.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 9 ayın dibinde

 

ABD'de tarım dışı verimlilik beklentileri aştı

 

Wall Street'ten Powell'a: Sana inanmıyoruz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)