E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
27 Ocak 2023 - 17:58 borsagundem.com

Wall Street borsaları yeni güne kararsız başladı. Yatırımcılar kazançlı bir haftanın son işlem gününde ABD şirketlerinin bilanço verilerini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Ancak ABD ekonomisinin beklenenin üzerinde büyümesiyle ve piyasaların en çok dikkatini çeken hisselerden olan Tesla’nın hisselerinde sert yükselişlerin görülmesiyle Wall Street endeksleri haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,08 yükselişle 33.976,15 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 azalışla 4.056,47 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,06 düşüşle 11.505,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0439 yükselişle %3,540 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar cuma gününde Intel’in ve American Express’in bilançosuna odaklandı. Bilançosunda tepe ve dip beklentilerini kaçıran çip üretici Intel’in hisseleri açılışta %9,6’nın üzerinde değer kaybetti. American Express’in beklentileri karşılayamayan bilançosuna rağmen açıkladığı güçlü mali öngörüler şirket hisselerinin %9,8’in üzerinde yükselmesine imkan sağladı.

Amerikan ekonomisinin 2022’nin dördüncü çeyreğinde beklenenin üzerinde büyüdüğünün açıklanmasının ardından ABD borsaları perşembe günü sert bir yükseliş gösterdi. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu dizginlemek için gerçekleştirdiği agresif faiz artışlarına rağmen bir resesyondan kaçınılabileceği umudunu hisse senetlerine yansıttı.

Üç endeks de hem ocak ayını hem de haftayı pozitif kapatmaya hazırlanıyor. Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri hafta boyunca sırasıyla %1,7 ve %2,2 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise temmuz ayından bu yana en iyi aylık performansını gösterdi ve hafta boyunca %3,3 yükseldi. Nasdaq son dört haftadır devam eden yükseliş serisini sürdürüyor.

CNBC’nin haberine göre Independent Advisor Alliance’ın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Zaccarelli piyasalara ilişkin açıklamasında, “Bu yılki borsa rallisi etkileyici ve göz ardı edilmemeli. Ne yazık ki FED muhtemelen gelecek haftadan itibaren açıklamalarıyla borsayı aşağı çekecek. Yani bu yıl tekrar volatiliteye hazırlıklı olun. Şu anda kasırganın tam merkezinde ve henüz fırtınayı atlatmamış olabiliriz” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de kişisel tüketim harcamaları beklenenden fazla azaldı

 

S&P500 Endeksi yön bulmayı deniyor

 

Milyarder yatırımcı resesyon için tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)