E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
20 Ocak 2023 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Netflix bilançosu ve Alphabet’ten gelen işten çıkarma haberi yatırımcıları umutlandırsa da Dow Jones’ta resesyon endişeleri hissediliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. S&P 500 ve Nasdaq yatırımcıları Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’ten gelen verilerinden destek aldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 düşüşle 33.012,72 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 yükselişle 3.907,88 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,63 artışla 10.920,93 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0562 yükselişle %3,456 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Netflix’in başarılı bilanço performansı ve Alphabet’ten gelen kritik işten çıkarma haberi büyüme odaklı hisse senetlerini destekleri. Bilançosunda beklenenden daha fazla abone sayısına ulaştığını açıklayan Netflix çeyrek rakamlarında analist beklentilerini karşılayamamasına rağmen hisse senetlerinde açılış itibariyle %8’lik bir yükseliş gördü. Tam 12 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklayan Alphabet’in hisseleri ise %4’ün üzerinde değer kazandı.

ABD borsaları son üç seanstır şirket bilançolarında ve ekonomik verilerde görülen resesyon işaretleri nedeniyle düşüyordu. Sanayi endeksi Dow Jones yılın ilk haftalarında kaydedilen yükselişlere rağmen yıl başından bu yana %0,31 ekside işlem görüyor. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise yıl başından bu yana hâlâ pozitif konumda.

Üç endeks de haftayı negatif kapatmaya hazırlanıyor. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %3’ün üzerinde düştü ve eylül ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. S&P 500 Endeksi ise hafta boyunca %2’nin üzerinde eksideydi. Endeks aralık ayından bu yana en kötü haftasını geçirdi. Teknoloji odaklı Nasdaq’sa %2’den fazla düşerek iki haftalık yükseliş serisini sona erdirdi.

CNBC’nin haberine göre, varlık yönetimi firması Seymour’un Baş Yatırım Sorumlusu ve Kurucusu Tim Seymour, “Piyasalar odaklanmış durumda ve borsaların geriye dönük FED analizi ile piyasanın ileriye dönük öncü göstergeleri arasında nasıl tepki vereceğinden emin değil” açıklamasında bulundu.

Seymour’un ileriye dönük göstergeler ifadelerini kullanırken perakende satışlar ve sanayi üretimi gibi ABD ekonomik verilerini işaret ediyor. Borsa uzmanı ekonomik verilerin önemine dikkat çekerek, “Piyasaların kırılmaya başlayacağı yer burasıdır” dedi.

Aşırı özgüven yatırımcılara kaybettiriyor

 

Çin’deki toparlanma Fed’in aklını çelebilir

 

Yatırımcılar Çin hisselerine akın ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)