E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
08 Aralık 2022 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri iki haftadır art arda gelen düşüşlerin ardından yeni güne kararsız başladı. Yatırımcıların gündeminde ise haftaya gerçekleştirilecek olan FED toplantısı var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları beş seanstır üst üste gelen düşüşlerin ardından yeni güne büyük oranda yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları yaklaşmakta olan bir resesyondan endişe ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 yükselişle 33.699,27 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 artışla 3.936,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,15 düşüşle 10.941,67 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0697 yükselişle %3,495 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında bugün en çok dikkat çeken yükselişler petrol şirketlerinden geldi. Exxon hisseleri hisse geri alımları sonrası %2 değer kazanırken Chevron ise sağlam sermaye harcama bütçesi sayesinde yükselişteydi. Tesla hisseleri ise elektrikli otomotiv devinin Şangay’daki fabrikasındaki mesai sürelerini kısaltmasının ardından düştü.

Yatırımcıların gündeminde ise gelecek hafta gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası(FED)’nın para politikası toplantısı yer alıyor. Piyasalar geniş kapsamlı bir biçimde 50 baz puanlık bir faiz artışını değerlendiriyor. FED daha önceki dört faiz toplantısında üst üste 75 baz puanlık faiz artışları gerçekleştirmişti. Gelecek hafta açıklanacak kasım ayı tüketici fiyat endeksi rakamları da ABD enflasyonunun hangi yöne gideceği konusunda yatırımcılara daha net bir sinyal verecek.

CNBC’nin haberine göre servet danışmanlığı şirketi B. Riley Wealth’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan borsalara ilişkin açıklamasında, “İyi ekonomik verilerin piyasalar için kötü olduğu anlatısı direnmeye devam ediyor. Temeldeki düşünce, ekonomi ne kadar güçlü kalırsa, FED’in yakın vadede daha uzlaşmacı bir duruşa dönme olasılığının o kadar düşük olacağıdır" ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları artış kaydetti

 

Birim işgücü maliyeti artıyor

 

Ünlü borsa uzmanı uyardı: Kriptonun soyu tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)