E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Aralık 2022 - 18:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Perşembe gününe moralli başladı. Hisse senetleri yeni ayın ilk gününde genel olarak yükselse de Salesforce’un yönetim değişikliğine ilişkin haberler Dow Jones’un negatif ayrışmasına yol açtı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları aralık ayının ilk gününe karışık seyirle başladı. ABD Merkez Bankası’nın yakından takip ettiği verilerin ABD enflasyonunda yavaşlamayı işaret etmesi yatırımcıların risk iştahını destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 azalışla 34.548,59 puanda, S&P 500 Endeksi %0,43 artışla 4.097,46 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 yükselişle 11.533,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0019 düşüşle %3,604 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi’ndeki düşüşlerde Salesforce hisselerindeki %9’luk değer kaybı etkili oldu. Hisselerdeki düşüşün sebebi ise şirketin eş-CEO’su Bret Taylor’ın görevi bırakma kararıydı.

Piyasalar FED’in yakından izlediği bir enflasyon göstergesi olan ekim ayı çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi rakamlarının ardından yükseliş havasına girdi. Ekim ayı verileri endeksin %0,2’lik bir yükseliş gösterdiğine işaret etti. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %0,3’lük bir yükseliş bekliyordu. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri verilerin açıklanmasının ardından düşüşe geçti.

Yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’ın çarşamba günü yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Powell açıklamasında merkez bankasının para politikasını yavaşlatacağı beklentilerini doğrular yönde bir tavır sergiledi.

CNBC’nin haberine göre Wolfe Research Baş Yatırım Sorumlusu Chris Senyek FED Başkanı’nın açıklamalarını yorumlarken, “Powell, kasıtlı olsun ya da olmasın, halihazırda yapılmış olan sıkılaştırmanın ışığında, enflasyonu %2'ye düşürmekten ziyade büyüme görünümüne ve istihdam resmine odaklandığı mesajını verdi" ifadelerini kullandı.

ABD borsaları kasım ayını aylık bazda yükselişle bitirdi. Nasdaq Endeksi ay boyunca %4,37 yükselerek Aralık 2021’den bu yana ilk kez iki ay üst üste pozitif performans göstermiş oldu. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri ise ay boyunca sırasıyla %5,38 ve %5,67 yükseldi. Endeksler Ağustos 2021’den bu yana ilk kez iki ay üst üste pozitif getiri sağladı.

Borsada rekor seviyeler

 

ABD'de enflasyon göstergesi ekimde yavaşladı

 

Yatırımcının el kitabı değişmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)