E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
28 Eylül 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne karışık başladı. Piyasaların gündeminde ise Apple’ın düşük talep nedeniyle iPhone üretimini artırma planlarını iptal etmesi yer alıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Teknoloji hisseleri Apple’ı takip ederek düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 artışla 29.188,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,15 artışla 3.652,60 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,14 düşüşle 10.814,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1155 düşüşle %3,833 seviyesinde değerleniyor.

Bloomberg’ün haberine göre, Apple amiral gemisi ürünü yeni iPhone’da talebin beklentileri karşılamasının ardından üretimi artırma planlarını rafa kaldırdı. Apple hisseleri açıklamanın ardından %4 düştü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere Merkez Bankası sterlinin düşüşünü dengelemek amacıyla uzun vadeli İngiltere hükümeti tahvillerini geçici olarak satın alacağını açıkladı. Açıklamanın öncesinde karşısında %0,8 düşüşle 1,0648 dolardan alıcı bulan sterlin 1,694 dolara kadar toparlandı.

10 yıllık ABD Hazine getirisi, açıklamanın ardından terse döndü ve 100 baz puanın üzerinde gerileyerek %3.83 seviyesinde işlem gördü. İşlem seansının başlarında, gösterge faiz oranı 2008'den bu yana ilk kez %4'ün üzerine çıkmıştı.

Wall Street’te S&P 500 Endeksi 6 seans üst üste gerilediği ve 3,623.29 ile yeni bir ayı piyasası dibine ulaştığı karışık bir dönemin ardından yükselişe geçti. Teknoloji hisseleri odaklı Nasdaq Endeksi ise düşüşe geçti.

CNBC’nin haberine göre bazı teknik veriler ABD borsalarının aşırı satış noktasına ulaşmış olabileceğini gösteriyor. Ancak Wall Street yatırımcıları bilançoların yavaşlamasının ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artışlarının yeterince fiyatlandırılmadığı konusunda endişe duyuyor. S&P 500'ün bu hafta bir önceki dip seviyesinin altına gerilemesi, bazı yatırımcılar için hisse senetlerinin hâlâ daha fazla düşmesi gerektiğinin önemli bir göstergesi.

Tahvil Kralı dipten alıyor

 

BOE, uzun vadeli tahvillerde geçici alım yapacak

 

ABD'de mortgage faizi rekor seviyelerde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)