E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Ocak 2022 - 18:01 borsagundem.com

Wall Street borsaları Aralık ayı istihdam rakamlarının açıklanmasının ardından yeni güne sakin başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 36.212,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 yükselişle 4.704,05 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,52 artışla 15.159,54 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0303 yükselişle %1,754 seviyesinde değerleniyor.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın gün içerisinde açıkladığı rakamlara göre ABD ekonomisi Aralık ayında beklenenden daha düşük miktarda istihdam üretti. Tarım dışı istihdam raporu verilerine göre ABD istihdamı Aralık ayında 199 bin yükseldi. Ancak Dow Jones verilerine göre ekonomistlerin beklentileri 422 bin’lik büyüme şeklindeydi.

CNBC’nin haberine göre rakamlar hayal kırıklığı yaratsa da son istihdam raporunda ekonomik iyileşmeye ve daha yüksek enflasyona yönelik bazı işaretler de bulunuyor. Saatlik ortalama çalışan ödemeleri beklentilerin üzerinde yükselerek %0,6’ya ulaştı. ABD’deki işsizlik oranı ise Şubat 2020’den bu yana en düşük seviye olan %3,9’a geriledi ve %4,1’lik beklentilerin çok aşağısında kaldı. Habere göre söz konusu rakamlar tahvil faizlerinin yükselmesinde de etkili oldu.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsalarında spekülatif hisse olarak bilinen GameStop hisseleri şirketin oyun ve diğer ürünler için NFT’ler ve kripto para birimleri oluşturarak kripto dünyasına gireceğini açıklamasının ardından açılışta %15’in üzerinde yükseldi. Şirket hisseleri şu sıralarda ise %12,6 oranında yükselişle işlem görüyor.

Wall Street yatırımcılarının gündeminde ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü açıklanan Aralık ayı para politikası toplantısı tutanakları yer alıyor. Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “FED'in rekor likidite enjeksiyonunun son birkaç yılda varlık fiyatlarını ne ölçüde artırdığı göz önüne alındığında, likiditede olası bir azalmanın, ABD hisse senetleri için art arda dördüncü kez yıllık çift haneli getiri beklentileri konusunda endişeye yol açması şaşırtıcı olmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

El-Erian: FED geç bile kaldı

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı

 

Yükselen enerji fiyatları ayı piyasasını mı getirecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)