E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
16 Aralık 2021 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın agresif varlık alım yavaşlatma programının ardından yeni güne karışık seyirle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 yükselişle 36.061,25 puanda, S&P 500 Endeksi %0,19 yükselişle 4.718,84 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,18 düşüşle 15.537,96 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0264 düşüşle %1,431 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde Perşembe günkü hamleler ABD Merkez Bankası’nın agresif varlık alımı yavaşlatma programı ve 2022’deki faiz artışı sinyali sonrasında geldi.

Bir önceki faiz artışı döngüsünde güçlü performans gösteren şirketlerin hisseleri yeni günde yükselişe geçti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ham madde şirketi Freeport-McMoRan hisseleri %3,76 değer kazandı. Banka hisseleri de yükseliş gösteren sektörler arasındaydı. JPMorgan Chase, Citigroup ve Bank of America hisseleri sırasıyla %1,08, %1,49 ve %1,25 oranında yükseliş gösterdi.

Seven Reports’tan Tom Essaye CNBC’deki açıklamasında, “FOMC'nin (Federal Açık Piyasa Komitesi) yeni Kovid varyantlarını, ileriye dönük politikayı değiştirebilecek ekonomik toparlanma için bir tehdit olarak kabul etmesinin yanı sıra Powell’ın genellikle iyimser bir tonu baskın tutması piyasalarda rahatlama rallisine yol açtı. FED toplantısı ‘korkulduğu kadar da şahin değil’ olarak görüldü” ifadelerine yer verdi.

ABD'de konut başlangıçları beklentileri aştı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde

 

FED kararlarını borsa uzmanları nasıl yorumladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)