E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
06 Aralık 2021 - 17:51 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Omikron varyantı ve FED’in politika değişikliği gündemiyle pazartesi gününe karışık başladı. Yatırımcılar teknoloji hisselerinden yüksek faiz oranına daha uygun sektörlere geçiş yapıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,94 yükselişle 34.905,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artışla 4.545,74 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,90 düşüşle 14.949,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0185 yükselişle %1,376 seviyesinde değerleniyor.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantına ilişkin devam eden endişeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın uzun süredir devam eden enflasyonun "geçici" olacağına yönelik sözle yönlendirmesinden vazgeçmesine yol açtı. ABD'de beklentilerin oldukça altında gelen istihdam verisinin ardından geçen haftayı düşüşle tamamlayan endeksler, yeni haftanın açılışında yukarı yönlü bir seyir izledi.

Analistler, yeni haftada ABD'de başta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) olmak üzere yoğun veri gündemi ile Omikron varyantına ilişkin haber akışının piyasaların odağında olacağını belirtti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere yeni haftanın ilk işlem gününde enerji, sanayi ve havayolu sektörlerindeki şirketlerin hisseleri yükselişe geçti. Yatırımcılar nispeten yüksek değerlemelere sahip olan teknoloji hisselerini satmaya devam ediyor. Söz konusu hisseler geçen hafta Wall Street’in haftayı kayıpla kapatmasına yol açmıştı.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri geçtiğimiz hafta Omikron varyantına bağlı düşüşlerin ardından yeniden yükselişe geçti. ABD Merkez Bankası’nın piyasalarla uyumlu politikalarını hızlı bir şekilde son verme kararı sonucu tahvil piyasalarında büyük bir değişim yaşanıyor.

Borsa analizi platformu Sevens Report’un yazarı Tom Essaye CNBC’deki açıklamasında, “Süper sermayeli teknoloji hisseleri sonsuza kadar devam edecek düşük faiz ve piyasa desteği beklentisine aşırı derecede yoğunlaşmıştı. Ancak faiz artışı beklentileri ve yeni FED paradigmasıyla birlikte yatırımcıların teknolojiden yüksek faiz oranına göre daha iyi pozisyon alan şirketlere döndüğünü görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Gözler Evergrande ve Kaisa'nın tahvil kupon ödemelerinde

 

Omikron satışa geçmek için doğru bir neden değil

 

2021’de borsalara yön veren 5 trend

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)