E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
27 Ekim 2021 - 16:53 borsagundem.com

Wall Street endeksleri güçlü bilançolarla birlikte geçtiğimiz gün ulaştığı rekor seviyelerin ardından yeni güne sakin başladı. Teknoloji hisseleri ise Microsoft ve Alphebet’in yüksek bilançolarının ardından yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 düşüşle 35.703,49 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 azalışla 4.570,91 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,29 yükselişle 15.280,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0395 düşüşle %1,570 seviyesinde değerleniyor.

New York Borsası geçtiğimiz gün kaydettiği rekor kapanışın ardından kâr satışlarıyla güne başlarken Nasdaq Endeksi ise bilanço sezonunun oluşturduğu iyimserlik atmosferiyle yükselişe geçti.

Microsoft ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in Salı günü seans kapanışının ardından paylaştığı bilanço raporları piyasa beklentilerini geride bıraktı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Microsoft ve Alphabet hisseleri açılışta sırasıyla %2,68 ve %1,32 değer kazandı.

General Motors ise geçtiğimiz gün paylaştığı bilançosunda Wall Street’in kâr ve gelir tahminlerini geride bırakmasına rağmen şirketin hisseleri açılışta %1,75 değer kaybetti.

Boeing, şirketin beklenenden daha iyi serbest nakit akışı bildirmesinin ardından hisselerinin hafifçe yükseldiğini gördü. Ancak uçak üreticisi bilançosunda beklenenden daha geniş çaplı bir kayıp paylaştı.

Robinhood’un kripto ticaretlerindeki zayıflık nedeniyle beklentilerin çok altında gelir bildirmesinin ardından şirketin hisseleri açılışta %12,26 değer kaybetti.

Şimdiye kadar S&P 500 şirketlerinin yaklaşık %30'ı bilanço bildirimi yaptı. Çeyrek güncellemeleri yayınlayan isimlerin %82'sinin bilançosu beklentileri aşarken, %80'i ise gelir beklentilerini geride bıraktı. Güçlü bilançolar, endekslerin yeni rekor seviyelerine ulaşmasına yardımcı oldu.

Oanda Kıdemli Analisti Ed Moya CNBC’deki açıklamasında, “Bu bilanço sezonu fiyatlandırmalardaki artış ve tüketicilerin yükselen maliyetleri kaldırıp kaldıramayacağı ile ilgiliydi. Şimdiye kadar tüketicilerin bu fiyatları kaldırabildiği görünüyor” ifadelerine yer verdi.

 

Yılın son çeyreğinde daha zayıf finansallar bekleniyor

 

Dünyanın en çok aranan üçüncü kripto para birimi

 

David Rosenberg: Hiperenflasyon endişeleri tamamen saçmalık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)